Trefdag - call voor praktijken


De wereld moet anders. Daar streven we naar. Samen versnellen we de transitie naar een duurzame en sociaal-rechtvaardige samenleving. Maar hoe moet die andere betere wereld eruitzien? Kunnen we ons een andere wereld verbeelden? En zo ja, hoe kunnen we dat droombeeld realiseren? Hoe nemen we de samenleving mee in die nieuwe wereld die we ons verbeeld hebben?
Dat leggen we op tafel tijdens deze trefdag en daarvoor hebben we jouw hulp nodig.

800px-Concertgebouw_brugge_naar_boven.jpg

Op dinsdag 22 oktober 2019 organiseert Pulse haar achtste trefdag, ditmaal over het thema verbeelding en onder de titel ‘VERBEELDIG: stel je voor.’ Samen met en in Concertgebouw Brugge ontvangen we dan 250 transitiewerkers uit de sectoren erfgoed, kunsten, sociaal-cultureel werk, jeugdwerk en media en andere geïnteresseerden. Zoals steeds wordt het een dag vol ontmoetingen, inspiratie en uitwisselingen.

Dit keer zoomen we specifiek in op de ruimte voor verbeelding. Want het is de verbeelding die ons de ruimte geeft de wereld te interpreteren en op zoek te gaan naar nieuwe vormen van kijken, waarnemen, observeren, onderzoeken en denken. Het is de basis voor inspiratie en nieuwe ideeën en biedt ons de mogelijkheid om verder te denken dan wat ons is geleerd of waarvan we overtuigd zijn. En laat die verbeelding nu net zijn waar onze sectoren sterk in zijn.

We doen graag beroep op jouw kennis en gaan samen met jou op zoek naar praktijken/organisaties/sprekers die

  • door verbeelding de transitie waarmaken

  • een draagvlak voor duurzaamheid creëren d.m.v. verbeelding

  • een andere toekomst verbeelden, al dan niet fysiek

  • verbeelding centraal zetten in hun werking

Ken of ben je zo een praktijk, organisatie of spreker die hiervoor in aanmerking komt? Speel ons de nodige gegevens (korte beschrijving en contactgegevens) door via trefdag@pulsenetwerk.be voor 31 juli. Zo maken we samen het programma van deze trefdag.

Heb je graag wat meer toelichting over het gekozen thema, dan lees je best even deze kadertekst.
We stelden hem op samen met het netwerk om richting te geven aan deze trefdag.

Blijf je graag op de hoogte van het programma van de trefdag? Schrijf je in op onze nieuwsbrief.


Hier vind je een overzicht met de verslagen van de voorbije Trefdagen: