Trefdag 2016 RE:CULTURE

Een overzicht

RE:CULTURE, onze vijfde trefdag op 27 oktober 2016 in de Beursschouwburg en AB, bracht 150 mensen samen die vanuit cultuur willen werken aan een circulaire samenleving. Pulse bundelde de presentaties en foto’s zodat je nog kan nagenieten van deze inspirerende dag.

We kunnen ontmoedigd toekijken hoe de samenleving verder uitgeput geraakt en hopen dat elke crisis een laatste stuiptrekking is van een falend tijdperk. Van roofbouw op onze planeet, op elkaar en op onszelf. Dat zouden we kunnen. We kunnen ook hoopvol het begin zien van een nieuw tijdperk. Van gelijkheid en verbinding, respect en hergebruik, creativiteit en circulariteit. Want wat ten gronde afgebrokkeld is, maakt ruimte voor fundamentele vernieuwing. Een heropbouw waar we niet langer toekijken, niet langer waarnemers zijn, maar ook actors. Ondernemers, zeg maar!

En daarom was jij hier vandaag. Een ondernemer, een actor die bouwstenen verzamelt – ideeën, experimenten, verhalen van successen én mislukkingen. Sporen uit een sputterend samenlevingsmodel die je samen met anderen steeds opnieuw herlegt, herweeft, hergroeft tot een groeiend weefsel van nieuwe modellen. Want niets wordt weggegooid in dit circulaire proces dat transitie is.

Pulse wilde je op RE:CULTURE laten proeven van oude en nieuwe sporen naar een circulaire samenleving. Met een culturele blik onderzochten we de circulaire stad, economie, voeding, materialen, mobiliteit en samenleven. Geniet na van deze inspirerende dag aan de hand van de gebruikte presentaties en de kleurrijke foto’s.

 Steven Demesmaeker en Dirk Bocken ©Joachim De Wilde

 Steven Demesmaeker en Dirk Bocken ©Joachim De Wilde

Ellen Fransen, Ruth Vanreusel en Flore Sfeermaekers ©Joachim De Wilde

Ellen Fransen, Ruth Vanreusel en Flore Sfeermaekers ©Joachim De Wilde

 Wim Wabbes ©Joachim De Wilde

 Wim Wabbes ©Joachim De Wilde


Ga naar Voorwoord

of naar het volledige fotoverslag

Silke De SchoenmackerSDG, trefdag