Trefdag 2019


De wereld moet anders. Daar streven we naar. Samen versnellen we de transitie naar een duurzame en sociaal-rechtvaardige samenleving. Maar hoe moet die andere betere wereld eruitzien? Kunnen we ons een andere wereld verbeelden? En zo ja, hoe kunnen we dat droombeeld realiseren? Hoe nemen we de samenleving mee in die nieuwe wereld die we ons verbeeld hebben? 

PULSE Trefdag 2019_afficheA2_online.png

Het is de verbeelding die ons de ruimte geeft de wereld te interpreteren en op zoek te gaan naar nieuwe vormen van kijken, waarnemen, observeren, onderzoeken en denken. Het is de basis voor inspiratie en nieuwe ideeën en biedt ons de mogelijkheid om verder te denken dan wat ons is geleerd of waarvan we overtuigd zijn. En laat die verbeelding nu net zijn waar onze sectoren sterk in zijn.

Op dinsdag 22 oktober in het Concertgebouw Brugge presenteren we een hele resem inspirerende praktijken, doeners, sprekers en denkers die 

  • door verbeelding de transitie waarmaken 

  • een draagvlak voor duurzaamheid creëren d.m.v. verbeelding

  • een andere toekomst verbeelden, al dan niet fysiek

  • verbeelding centraal zetten in hun werking

We gaan in gesprek met de mensen achter deze praktijken en gaan op zoek naar verbindingen. 

Timing

Op het programma

Voormiddag:

We trappen de dag af met een keynote door Kris Pint. Hij is schrijver, cultuurfilosoof en doceert cultuurwetenschappen aan de Faculteit Architectuur en Kunst van de Universiteit Hasselt. Zijn boek “De wilde tuin van de verbeelding” (2017) prijst de verbeelding als de tegenbeweging voor het heersende economische discours.

Na de keynote kies je tussen een bezoek aan onze transitiemarkt al dan niet in combinatie met deelname aan een denksessie over Fossil Free Culture en/of Cultuurbossen, of Peter Aers met een oefening op het ‘Parlement van de Dingen’. Wil je liever iets actief? Ga dan met de fiets op praktijksafari doorheen Brugge.

Namiddag:

Na de lunch serveert het Concertgebouw Brugge een muzikaal dessert om vervolgens met vernieuwde energie in het namiddagprogramma te duiken. Maak je keuze uit deze parallelle workshops:

Afsluiten doen we met een closing note, call to action en het obligate netwerkmoment bij een glas.

Inschrijven voor de individuele sessies gebeurt de dag zelf.
Inschrijven voor de dag doe je via onderstaande knop.

Meer informatie en details over de sessies volgt nog


Hier vind je een overzicht met de verslagen van de voorbije Trefdagen: