Trefdag 2017 HOOGTIJ/D

Een overzicht

HOOGTIJ/D, onze zesde trefdag op 24 oktober in De Roma bracht 175 mensen uit cultuur, jeugd en media samen. Pulse zet de verschillende sessies voor jou nog even op een rijtje.

stilstaan . dromen . doen

Stilstaan, dromen en doen: elk van die handelingen is even noodzakelijk in het omgaan met de diepgaande structurele veranderingen in het klimaat en onze samenleving. Daarom zetten we voor HOOGTIJ/D drie thematische sporen uit waarlangs het programma meanderde:

pulse-hoogtijd-large banner (FB).jpg

VANDAAG doen
dromen van MORGEN
stilstaan bij ONTIJ/D

In het spervuur van alarmerende en negatieve berichten vergeten we soms te kijken naar de verandering die al bezig is. Voor het spoor van Vandaag nodigden we enkele mensen en organisaties uit wiens ervaringen jullie meteen op weg kunnen zetten.

In een duurzame samenleving is het ‘nu’ vanzelfsprekend verbonden met het verleden en de toekomst. We leven vandaag binnen kaders en regels die in het verleden gevormd zijn en dragen de gevolgen van beslissingen en het gedrag van onze voorouders. En wat wij vandaag uittekenen en opzetten zal het Morgen van de generaties na ons bepalen. Welke dromen hebben wij voor die toekomst en hoe kunnen we die dromen vertalen naar ons huidige gedrag en keuzes?

Tegelijkertijd vragen we ons ook af of we soms kunnen ontsnappen aan het tijdsdenken. We dwingen onszelf voortdurend binnen de tijd, en komen er altijd tekort. We haasten ons van vergadering naar productie, of soms – als het te ver gekomen is – van weekend naar weekend. En ergens daartussen willen we graag ook een langetermijndenken proppen, want onze planeet heeft het zo hard nodig. Met Ontij/d boden we je een kleine ontsnapping aan kaders en dwingelantijd.


ga naar het voorwoord

of naar het volledige fotoverslag