Zonder de liefde is er niets, prettige feesten!

Geweldig dat jullie zo talrijk aanwezig waren tijdens dé eindejaarsconferentie waar we te horen kregen wat jongeren in Globelink dit jaar teweeggebracht hebben rond de thema's Migratie, Klimaat, Lokale Actie en Gender en identiteit. We kunnen het jaar niet beter afsluiten dan met deze 10 besluiten. Tot 2019!

Read More
Silke De Schoenmacker
Pulse keert jeugdwerk binnenstebuiten

Hoe energie-efficiënt is de Vlaamse jeugdwerkinfstructuur? Samen met Emaze, De Ambrassade, Het FoCI en het CJT initieert Pulse een onderzoek (adhv energie-audits) naar de noden en uitdagingen met betrekking tot het energie-efficiënt maken van de Vlaamse jeugdwerk-infrastructuur.

Read More
Silke De Schoenmacker
Dit was TranCity!

Op dinsdag 23 oktober kwamen we samen in het M-Museum voor de (uitverkochte!) zevende trefdag van Pulse Transitienetwerk Cultuur Jeugd Media, ditmaal over het thema stedelijkheid en onder de titel ‘TranCity: de toekomst is steeds’. Lees hier het verslag!

Read More
Silke De Schoenmackertrefdag
I have a dream!

Ben je jong en heb je een vernieuwend idee of duurzame droom? Ben je jeugdwerker en vang jij wel eens een droom op van je jongeren uit je gemeente? Mail dan als de bliksem naar mijndroom@globelink.be

Read More
Silke De Schoenmackeroproep
Praktijksafari 4AD

Het geheim van muziekclub 4AD: duurzaamheid wordt gedragen door het hele team, vrijwilligers inbegrepen. Met een raad van bestuur die pal achter de keuzes staat. Duurzaamheid is al dertig jaar lang een erezaak en 4AD heeft  de absolute ambitie zijn pioniersrol te blijven vervullen.

Read More
Ecodesign-richtlijn voor lampen

Op maandag 10 september brachten we op initiatief van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) en i.s.m. STEPP vzw verschillende vertegenwoordigers uit Cultuur, Jeugd en Media die met de Ecodesign-richtlijn voor lampen te maken krijgen rond de tafel. De uitkomst: begrip, raakvlakken en work in progress.

Read More
mediaPieter Pulseenergie