Back to All Events

Praktijksafari Muziekclub 4AD

Op dinsdag 25 september gaan we in de namiddag op praktijksafari in muziekclub 4AD in Diksmuide. 

 

"Een muziekclub is geen eiland, maar onderdeel van het maatschappelijke leven. We bouwen aan een geëngageerd en ecologisch muziekhuis, en zoeken naar manieren om de werking budget- én mensvriendelijker te maken." (4AD)

 

Reeds van bij de start trekt 4AD de duurzame kaart, met een visie op duurzaamheid waarin cultuur, ecologie en economie hand in hand gaan. Al in 2001 won 4AD de Eco-challenge prijs (Stichting Leefmilieu, nu Argus) waarmee ze werden uitgeroepen tot meest milieubewuste muziekclub van Vlaanderen. 

In 2015 werd 4AD het eerst CO2-neutrale kunstenhuis in België.

Maar volgens 4AD is duurzaamheid meer dan enkel CO2 neutraliteit, ook de sociale dimensie van het duurzaamheidsverhaal wordt aangepakt. Zo trachten ze hun concertwerking te organiseren in harmonie met de buurt; geluidsdemping is een prioritair punt. En een enthousiaste ploeg lokale vrijwilligers vormt een onmisbare schakel binnen de werking van 4AD. 

Isolatie, zuinige verwarmingsketel, zonnepanelen, vegetarische catering, fairtradeproducten, een eigen ecocoach en -team, repaircafé, swishing, ecoworkshops, een eigen kruidentuin mét insectenhotel, herbruikbare bekers, led-lampen, ecologische onderhoudsproducten, gerecycleerd papier, gebruik van tweedehandsmaterialen, gebruik regenwater, monitoring van het water- en energieverbruik, sensibilisering van personeel, vrijwilligers, lesgevers, repeterende groepen... En zei er iemand "4AD-bos"?

Programma: 

14u30: Onthaal
15u00: Start rondleiding
16u30: Q&A
We sluiten af om 17u00 met een hapje en een drankje op de wekelijkse versmarkt van 4AD.

Voor wie is deze praktijksafari?

Transitiemanagers in de culturele-, jeugd en media-sector, jeugdwerkers en jongeren,... Maar evengoed zakelijk coördinatoren, gebouwbeheerders,... kortom professionals en vrijwilligers die geïnteresseerd zijn in duurzaamheid en gebeten zijn door termen als eco, bio, SDG, recycling en upcycling.

Inschrijven:

Deelname is gratis maar inschrijven verplicht

Ga naar het Facebookevent en nodig je vrienden uit.
Inschrijven via onderstaande knop

Beeld gevel 4AD.jpg
Earlier Event: September 25
Symposium (Re)framing the International
Later Event: October 8
Atelier 'Duurzame Mediasector'