Back to All Events

Praktijksafari Bokrijk

Op vrijdag 24 augustus gaan we op praktijksafari bij het Provinciaal Domein Bokrijk, onder andere bekend om het openluchtmuseum en bomentuin. Schrijf jullie in om te weten te komen hoe Bokrijk inzet op duurzaamheid. 

Kristien Ceyssens (Architect Bokrijk Domein) over Bokrijk:

Transitie, dat is wat Bokrijk doormaakt. Als museum enerzijds, waar we de beleving over een andere boeg gooien, maar ook in onze werking waar we trachten termen als eco, bio, SDG, recycling en upcycling te laten integreren. Of ook: hoe gaan we om met de duurzaamheids-’ping’?
We introduceren je graag onze werking, zowel voor als achter de schermen. Waarom veranderde Bokrijk en hoe kon een museumproject (BKRK) zoveel vernieuwing teweeg brengen. Het ruime aanbod in het park maakt dat we op vele vlakken duurzaamheidsinitiatieven kunnen nemen. Anderzijds maakt dat ruime kader de doelen soms moeilijk haalbaar.
Wat kunnen we op vlak van duurzaamheid zelf ondernemen in onze hedendaagse werking en vooral hoe kunnen we van onze taak als museum gebruik maken om duurzaamheidsprikkels te delen.

Programma:

14u: Ontvangst op het Kasteel van Bokrijk (ca. 25 personen).

Wat is Bokrijk? De transitie die ontstond vanuit BKRK (ontsluiting van vakmanschap in het museum). De ontwikkeling van een manifest en de vervolgtrajecten.

14u45: In het Openluchtmuseum maak je kennis met het Bokrijk van nu en morgen in de vorm van de lopende en geplande projecten: bezoek aan de BKRK-projecten ‘brood’ en ‘textiel’ en toelichting in de atelierschuren en de speelschuur.

16u: Reflectiemoment met een drankje en netwerkmoment in het Kasteel.

17u: Einde

Voor wie is deze praktijksafari?

Transitiemanagers in de culturele-, jeugd en media-sector, jeugdwerkers en jongeren, ,.. kortom professionals en vrijwilligers die geïnteresseerd zijn duurzaamheid en gebeten zijn door termen als eco, bio, SDG, recycling en upcycling.

 

Dit evenement werd uitgesteld
wil je op de hoogte gebracht worden van de nieuwe datum? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Deelname is gratis maar inschrijven verplicht
Inschrijven via onderstaande knop

© Bokrijk Domein vzw

© Bokrijk Domein vzw

Earlier Event: August 11
Praktijksafari Ieperfest
Later Event: September 10
Overleg Ecodesign-richtlijn voor lampen