Back to All Events

Overleg Ecodesign-richtlijn voor lampen

De EU werkt aan een Ecodesign-richtlijn voor lampen. Deze richtlijn legt energetische normen op voor alle soorten lampen (gaande van de verlichting in een doorsnee woonhuis tot de lampen in een concertzaal of filmset; zowel in gebruik als stand-by). Deze nieuwe richtlijn streeft naar een betere energie efficiëntie, wat we natuurlijk allemaal toejuichen. Tijdens de opmaak van deze richtlijn werd er echter onvoldoende rekening gehouden met de sectorspecifieke noden van de brede cultuursector.

Verschillende organisaties uit verschillende (deel)sectoren gingen hiermee reeds aan de slag vanuit hun eigen kader. Op initiatief van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) en in samenwerking met STEPP vzw brengen we vertegenwoordigers uit Cultuur, Jeugd en Media die met deze richtlijn te maken krijgen rond de tafel om o.a. de ervaringen en standpunten hierover uit te wisselen en de raakpunten en mogelijke acties over de verschillende sectoren heen te bespreken.

 

Datum: 10 september vanaf 14u

Locatie: VAF, Bischoffsheimlaan 38 – Brussel.
(Op wandelafstand van stations Brussel Centraal en Noord, vlakbij Metro Botanique. )

 

Wil je hierbij zijn? Stuur dan ten laatste op 5 september een mailtje met je contactgegevens naar info@pulsenewerk.be.

Na deze samenkomst zorgen we voor een verslag op www.pulsenetwerk.be.

martin-adams-701400-unsplash.jpg
Earlier Event: August 24
Praktijksafari Bokrijk
Later Event: September 17
Atelier 'Duurzaam Jeugdwerk' — Volzet