Back to All Events

Praktijksafari Ieperfest

Op zaterdag 11 augustus gaan we op praktijksafari bij Ieperfest. Vorig jaar won het festival de GroeneVent Award en wij hebben al van horen zeggen dat de sfeer geweldig is. Benieuwd hoe ver je kan gaan in het duurzaam organiseren van een festival? Schrijf je in en kom het te weten!

OVAM over Ieperfest:

De GroeneVent Award voor 'middelgrote evenementen' gaat naar Ieperfest. Dit festival slaagt er ieder jaar opnieuw in om duurzaamheid, op geheel eigen –hard core – wijze hip te maken. De jury was onder de indruk van de vastberadenheid waarmee Ieperfest resoluut kiest voor veganistische catering. Alles wat je op het festival eet, is –hard core- plantaardig. Duurzaamheid zit in de kern, in de identiteit van Ieperfest, en dat merk je. Met de Ieperfesttuin en hun sociale acties, zoals bijvoorbeeld het schenken van hun voedseloverschotten aan de vluchtelingen in Calais, komen ze telkens weer in “the picture”. Bovendien nemen ze al jaren het voortouw in het landschap van de duurzame festivals en vinden ze kennisuitwisseling heel belangrijk.

Programma:

11u: samenkomst op het terrein, een uur voor aanvang van het eerste optreden. We gaan het volledige festivalterrein af om alle ingrepen qua duurzaamheid onder de loep te nemen.

12u: het eerste optreden begint en dus verplaatsen we ons naar de backstage en het campingterrein om ook daar opnieuw, alle initiatieven te bekijken en bespreken (bijvoorbeeld waterzuiveringssysteem).

13u: Feedback en reflectiemoment, wie wil kan aansluiten voor een lunchmaaltijd om vervolgens het festival te bezoeken (€10 extra: lunch).

Voor wie is deze praktijksafari?

Transitiemanagers, jeugdwerkers, sociaal werkers, jongeren , .. kortom professionals en vrijwilligers die actief bezig met het organiseren van duurzame evenementen. 

Zin om te carpoolen?

Vanuit Antwerpen zijn er twee plaatsen beschikbaar om te carpoolen, meer info via Finn.vandinter@pulsenetwerk.be

Inschrijven:

Deelname is gratis maar inschrijven verplicht
Let op,
indien je wil meelunchen betaal je €10 euro ter plaatse
Plaatsen zijn beperkt
 

Ieperfest 2017

Ieperfest 2017

Earlier Event: July 3
Praktijksafari Stadslab 2050
Later Event: August 24
Praktijksafari Bokrijk