Back to All Events

Praktijksafari Herman Teirlinckgebouw

  • Herman Teirlinckgebouw 88 Havenlaan Brussel, Brussels Hoofdstedelijk Gewest, 1000 Belgium (map)

Op donderdag 11 oktober neemt Pulse in samenwerking met het Fonds Culturele Infrastructuur (FoCI) je mee op praktijksafari naar het grootste passiefkantoor van België namelijk het Herman Teirlinckgebouw in Brussel. Het gebouw huisvest er diensten van de Vlaamse Overheid en creëert er een duurzame en inspirerende werkomgeving.

Warmte wordt gerecupereerd: met de afgevoerde warmte uit de ‘gebruikte’ lucht wordt de binnenstromende lucht gewarmd. Dit gebeurt in aparte circuits, er kan geen onderlinge vervuiling optreden. Het gebouw is luchtdicht om ventilatieverliezen te beperken en de kantoorvloeren liggen rondom grote groene wintertuinen. Door hun beglazing worden de serres als winter- en zomertuinen gebruikt. Ook werden de oude kantoormeubelen gerecycleerd tot nieuwe door NNOF. Ook benieuwd? Schrijf je in!

10u00: rondleiding
10u30: voorstelling FoCI, subsidielijn energie-efficiëntie en energielening
10u40: NNOF
11u15: duurzaamheid binnen Het Facilitair Bedrijf & toelichting gebruikte technieken (Peter David, ingenieur HVAC team technieken)
12u30: vragen/gesprek
13u00: afsluiting

Voor wie is deze praktijksafari?

In de eerste plaats zakelijk coördinatoren, gebouwbeheerders en organisaties die hun infrastructuur en inrichting willen aanpakken. Daarnaast ook interessant voor transitiemanagers in de culturele-, jeugd en media-sector, jeugdwerkers en jongeren,... Kortom professionals en vrijwilligers die geïnteresseerd zijn duurzaamheid en gebeten zijn door termen als eco, bio, SDG, recycling en upcycling.

Deelname is gratis maar inschrijven verplicht.
Wacht niet te lang met inschrijven want de plaatsen zijn beperkt.

Ga naar het Facebookevent en nodig je vrienden uit.
Inschrijven via onderstaande knop.

 ©Herman Teirlinck Vlaamse Overheid

©Herman Teirlinck Vlaamse Overheid

 ©Herman Teirlinck Vlaamse Overheid

©Herman Teirlinck Vlaamse Overheid

Earlier Event: September 25
Praktijksafari Muziekclub 4AD
Later Event: October 19
Debat Souvenirs Sans Soucis