Praktijksafari Boot Tenace

 

Boot Tenace, Forum voor Experimentele Zaken van Diverse Aard, is terug van niet weggeweest en wij gingen er op dinsdag 26 maart op praktijksafari. Lees hier het verslag

Praktijksafari Boot Tenace

Praktijksafari Boot Tenace

Convoi Exceptionnel, dat is de naam van de compagnie Boot Tenace, een experiment langs de ABC-waterlijn* want de tijdsgeest vraagt erom: nieuwe manieren om met onze omgeving en met elkaar om te gaan. Om daarmee te experimenteren wil Randgemeente een forum bieden aan Reizende Ruimtes, Vlottende of Lopende Zaken, Win-Win Deals, enfin, aan mensen met een pioniersgeest die zo hun eigen idee hebben over een convoi exceptionnel. De Tenace heeft tijdens vorige expedities door België zoveel experimentele zaken uit de marge ontdekt dat het de moeite waard is om die met elkaar in contact te brengen, wie weet groeit daar wel een mooie liaison uit. L’union fait la force, eendracht maakt kracht, België zegt het zelf. Dat is één reden voor RandGemeente.

  • Het RandGemeentehuis in Brussel is de hele maand maart elke zondag te bezoeken tijdens de RandGemeenteraad om te zien hoe we die RandGemeente gaan ineensteken, en iedereen die daar een gedacht over heeft is welkom.

  • De ABC lijn vertrekt begin juni uit Antwerpen, via Rupelmonde (vaste ligplaats Tenace) naar Brussel om in september te eindigen in Charleroi. Er worden verschillende stopplaatsen voorzien en hier en daar zal het konvooi zich enkele weken settelen.

  • Na afloop is er in Charleroi (Marchienne) jaarlijks een volksfeest: de Pardon, waarbij alle boten gezegend worden door de kerkbootpastoor.

IMG_2760.JPG