Back to All Events

Studiedag klimaatadaptatie

 

Dit is een evenement van Gents MilieuFront en Natuurpunt

 

Door verstening, een hoge bevolkingsdichtheid en te weinig water en groen zijn onze steden extra gevoelig voor de gevolgen van klimaatverandering. Op deze rendez-vous rond klimaatadaptatie, georganiseerd door Gents MilieuFront en Natuurpunt, kom je op een originele manier te weten waarom en hoe we ons - burgers en openbare besturen - maar beter kunnen wapenen tegen een steeds sneller veranderend klimaat.

Op het symposium in de voormiddag laten we diverse sprekers aan het woord, komende uit burgerbewegingen, beleidsvoering en de academische wereld. Zij maken ons beter bekend met de uitdagingen die op ons afkomen. Dit is niet alleen een slechtnieuwsshow: eens de meest complexe hindernissen overwonnen zijn biedt het klimaatrobuuster maken van onze steden ook best veel voordelen.

Na een lichte lunch springen we op onze tweewieler om aan het ‘echte’ werk te beginnen: tijdens een twee uur durende fietstocht bezoeken we plekken in Gent die rechtstreeks met klimaatadaptatie te maken hebben. Waar werden al maatregelen rond klimaatadaptatie in de praktijk gebracht, waar is er net veel nood aan, waar liggen er kansen om onze leefomgeving beter aan te passen? Afsluiten doen we bij een drankje in Natuur- en Milieucentrum De Bourgoyen, een groen hoekje Gent en thuisbasis van Natuurpunt Gent.

Afspraak om 10.45 u. in het Geuzenhuis in Gent - vergeet je fiets niet!

Kan je zelf geen tweewieler meebrengen? Laat dit dan - na aankoop van je ticket - zo snel mogelijk weten op info@gentsmilieufront.be, dan zoeken we samen naar een oplossing.

Schermafbeelding 2019-02-28 om 16.34.15.png
 
Earlier Event: April 23
Praktijksafari Utopia & Netwerk Aalst
Later Event: April 30
Praktijksafari Bij' de Vieze Gasten