Back to All Events

Praktijksafari Bij' de Vieze Gasten

  • Bij' De Vieze Gasten Haspelstraat 31 9000 Gent (map)

Op dinsdag 30 april neemt Pulse je mee op praktijksafari naar Bij’ De Vieze Gasten. Bij' De Vieze Gasten organiseert, presenteert, ondersteunt en stimuleert de meest uiteenlopende sociaal-artistieke projecten en evenementen in het kloppende culturele hart van de buurt de Brugse Poort in Gent. En dat in een samen met de buurtbewoners verbouwd duurzaam huis.

Voor De Vieze Gasten is duurzaamheid inherent aan de sociaal-artistieke praktijk. Daarom delen ze graag hun huis met hun buren. Dat resulteert in een tiental buurtprojecten per jaar, aangevuld met een 50-tal sociaal-artistieke en gastvoorstellingen. Bovendien realiseren ze dat in gebruiksvriendelijk passiefhuis gebouwd met

  • Eenvoudige technieken

  • Maximaal gebruik van de bestaande warmtebronnen

  • Doorgedreven isolatie

  • Luchtdicht gebouw

  • Balansventilatie met warmterecuperatie

geviezeerd.jpg

Maar tijdens deze safari focussen we naast hun fijne infrastructuur vooral op de duurzame kracht van de sociaal-artistieke methodiek. Dat doen De Vieze Gasten bijvoorbeeld aan de hand van de Sustainable Development Goals (SDG’s) en hun engagement binnen Greentrack, het Gentse duurzaamheidsnetwerk van de culturele sector.

De Vieze Gasten nemen ons mee op een schone tocht door de wijk en tonen ons hun Brugse Poort en propere vrienden. Zo krijgen we al wandelend zicht op hun werking en maken we de link naar nieuwe duurzame buurtinitiatieven.

Programma

13u45: ontvangst deelnemers

14u00: start safari

16u00: vragen en antwoorden

16u30: afsluitend drankje

Voor wie is deze praktijksafari?

Deze praktijksafari is gericht op cultuur- en jeugdwerkers met nieuwsgierig naar de duurzame kracht van de sociaalartistieke praktijk. Transitiemanagers in de culturele-, jeugd en media-sector, jeugdwerkers en jongeren,... Maar evengoed zakelijk coördinatoren, gebouwbeheerders,... kortom professionals en vrijwilligers die geïnteresseerd zijn in duurzaamheid en gebeten zijn door termen als eco, bio, SDG, recycling en upcycling.

Deelname is gratis maar inschrijven verplicht.

Ga naar het Facebookevent en nodig je vrienden uit!

Earlier Event: April 27
Studiedag klimaatadaptatie