Back to All Events

Kracht en valkuilen van netwerksamenwerking

 • Bond Beter Leefmilieu Tweekerkenstraat 47 Brussel België (map)

Dit is een evenement van de Verenigde Verenigingen

Eind vorig jaar wijdde ‘de Verenigde Verenigingen’ een sessie van Café Partagé aan “netwerken”. Dit vanuit de vaststelling dat er binnen het middenveld – en daarbuiten – een sterke vernetwerking bezig is. Ondanks grote verschillen tussen deze samenwerkingen in doelstelling, samenstelling en capaciteit, kampen middenveldnetwerken met gelijkaardige uitdagingen. Waarbij ze allen zoekende zijn naar kaders en inspiratie om daarmee om te gaan.

VV.jpg

Daarom faciliteert ‘de Verenigde Verenigingen’ in samenspraak met enkele middenveldnetwerken op 2 april een opvolgmoment met een dubbele focus: een theoretisch kader aanreiken en verder uitwisselen en leren van elkaar over enkele centrale uitdagingen. 

Bent u medewerker, bestuurder of vrijwilliger in één of meerdere middenveldnetwerken? Dan verwelkomen we u graag op dinsdag 2 april vanaf 13u30 in ‘La Salle’ bij Bond Beter Leefmilieu (Tweekerkenstraat 47, Brussel). Om 14u starten we met het volgende programma:

 • 14u00: Theoretisch kader over netwerksamenwerking (Sammy Vienne – Pronet) + vraagstelling

 • 15u15: Koffiepauze

 • 15u30: Gemodereerde gesprekstafels (u kiest ter plekke voor deelname aan één tafel)

  • Welke rollen spelen netwerken? Naargelang hun beoogde impact en hun levensfase.

  • Wanneer kan je als netwerk iets ‘loslaten’? Hoe ga je om met (1) de eindigheid als netwerk en (2) het loslaten van specifieke topics?

  • Hoe ga je om met concurrentie-denken? Concurrentie met (1) netwerkleden en met (2) andere netwerken?

 • 16u30: Terugkoppeling gesprekstafels

 • 17u00: Einde

Inschrijven voor dit gratis moment kan hier. Stuur deze uitnodiging gerust door aan andere potentieel geïnteresseerden.

Graag tot dan!