Back to All Events

Algemene Vergadering: Klimaatadaptatie - een inleiding

 

Dit is een evenement van Greentrack Gent

Op 2 april organiseren we een themavoormiddag over klimaatadaptatie die deel uitmaakt van onze Algemene Vergadering. 

Een van de thema's waar Greentrack de komende tijd op inzet, is klimaatadaptatie: wat houdt dat in voor onze regio en onze cultuursector, en hoe kunnen we vanuit de cultuursector een bijdrage leveren aan de klimaatadaptatie? We zetten ons traject in met een themavoormiddag waarin we een goeie dosis informatie afwisselen met een gespreksoefening geleid door kunstenaar Peter Aers.

Programma:

9u00: onthaal

9u15 - 9u30: jaarrekening en vzw (voor leden)

9u30 - 13u00: klimaatadaptatie
>> 9u30 - 10u15: keynote Patrick Meire (UA) over klimaatadaptatie. Patrick Meire is hoofd van de onderzoeksgroep Ecosystembeheer dat deel is van het expertisecentrum “Global Change Ecology” van de Universiteit Antwerpen. Zijn onderzoek focust op het waterecosysteem en de impact van de klimaatverandering op rivieren en waterrijke gebieden en hoe ze een cruciale rol kunnen spelen bij de klimaatadaptatie.
>> 10u15 - 10u35: Maaike Breugelmans (Dienst Milieu & Klimaat) over klimaatadaptatie in Gent en het klimaatadaptatieplan
>> pauze
>> 10u45 - 12u30: gespreksoefening met kunstenaar Peter Aers

12u30: lunch

Greentrack Gent organiseert voor haar leden twee Algemene Vergaderingen per jaar. Dit voorjaar kiezen we voor een open vergadering die open staat voor eenieder die geïnteresseerd is in klimaatadaptatie. Deelname is gratis, mits inschrijving via deze link.

Praktisch:
Dinsdag 2 april van 9 tot 13u
Zolder Sint-Pietersabdij, Sint-Pietersplein, Gent
Gratis mits inschrijving.

greentrack_cover_600_400_c1_c_c_0_0_1.jpg
 
Earlier Event: March 28
Het einde van de wereld