Back to All Events

Storytelling voor volhoudbaarheid

Een evenement van Greentrack Gent

Wat is er aan de hand? Ondanks de overweldigende bewijslast rond milieudestructie lijkt het zo moeilijk om mensen en organisaties in beweging te krijgen. Zou dit te maken kunnen hebben met de verhalen die we daarover vertellen? Zet het huidige narratief rond milieu eerder aan tot onverschilligheid en berusting dan tot actie? Zijn er geen andere manieren om via verhalen op inspirerende wijze toekomstvisies te ontdekken en te verbeelden? Want verhalen zijn van levensbelang: ze spreken ons hoofd, ons hart én onze buik aan. Verhalen geven betekenis aan de verhouding tussen de mens en zijn omgeving, en daarrond draait het hele volhoudbaarheidsverhaal. Storytelling kan helpen onze communicatie geloofwaardiger te maken, betrokkenheid te vergroten, aan te zetten tot actie en verandering te versnellen. 

In deze sessie gaan we op zoek naar de essentie van storytelling, de anatomie en ingrediënten van goede verhalen, de functie, rol en kracht van verbeelding en fundamentele verhalen over de relatie mens-omgeving. 

Concreet bekijken we:

- Waarom de huidige verhalen hun effect missen;
- Wat de ingrediënten zijn van een goed verhaal;
- Welke verhalen mensen in beweging brengen;
- Hoe je een verhaal voor een groep brengt;
We gaan aan de slag met jullie concrete verhalen. Deelnemers krijgen ook een (digitaal) pakketje achtergrondmateriaal.

Begeleiding: Steven Vromman trekt al tien jaar Vlaanderen rond met verhalen die mensen in beweging kunnen zetten. Hij volgde de opleiding ‘Storytelling voor duurzaamheid’ van de impact-academy in Utrecht en werkt op dit moment aan de positieve post-apocalyptische roman.

Praktisch:
20 september, 9u30 tot 12u30 (onthaal vanaf 9u15)
15 deelnemers
De sessie is gratis* voor Greentrackleden (GT Gent). Niet-leden betalen 17 euro*.
Klik hier om in te schrijven. Voor niet-leden is de inschrijving definitief na overschrijving op rekeningnummer BE79 5230 8067 0733.

* Bij laattijdig afzeggen vragen we een tegemoetkoming van 10 euro - dit geldt voor alle deelnemers

Earlier Event: September 18
Waar(de) voor je geld
Later Event: September 25
Symposium (Re)framing the International