Back to All Events

Waar(de) voor je geld

  • Socius 19 Sainctelettesquare Brussel, Brussels Hoofdstedelijk Gewest, 1000 Belgium (map)

Een werksessie waarin we ingaan op de gebreken van het huidig financieel systeem, om vervolgens op zoek te gaan naar alternatieve handelswijzen. En dit gedacht vanuit onze specifieke rol als culturele actoren.

We beginnen met een introductie door FairFin over de grote lijnen van ons geld- en bankenstelsel. Waarom is dat niet duurzaam? Op welke vlakken is dat in strijd met de waarden waar onze organisatie voor staat? Welke alternatieven zijn er al?

In het tweede deel maken we plaats voor reflectie en dialoog: wat kunnen we doen met deze inzichten? Welke hefbomen hebben deze organisaties om vorm te geven aan een financieel model dat wél onze waarden dient, dat wél bijdraagt aan een samenleving zoals wij ze willen bouwen?

voor wie:
zakelijk en financieel verantwoordelijken uit de cultuur-, jeugd- en mediasector
Download hier de uitnodiging om binnen je netwerk te verspreiden.

Wanneer:
dinsdag 18 september 9u - 13u 30 (inclusief broodjeslunch)

Waar:
Socius, lokalen 4e verdieping, Sainctelettesquare 19 Brussel

Tarieven:
standaard €40
sociaal €25

Let op, plaatsen zijn beperkt tot 20 inschrijvingen


Deelnameprijs mag geen belemmering zijn, indien dit wel zo is gelieve contact op te nemen met Pulse Transitienetwerk (info@pulsenetwerk.be). Deelnemers met specifieke behoeften of die een aangepaste ondersteuning wensen, geven ons best vooraf een seintje.

Deze werksessie is initiatief van Pulse Transitienetwerk en FairFin, met ondersteuning van de steunpunten Socius, Kunstenpunt & Faro

Waar(de)VoorJeGeld_christian_dubovan.jpg
Earlier Event: September 17
Atelier 'Duurzaam Jeugdwerk' — Volzet
Later Event: September 20
Storytelling voor volhoudbaarheid