Back to All Events

Atelier 'Duurzaam Jeugdwerk' — Volzet

Op maandag 17 september brengt Pulse op vraag van Arktos en KLJ het jeugdwerk samen tijdens het Atelier 'Duurzaam Jeugdwerk'.

Tijdens een atelier komen organisaties uit het netwerk samen rond een bepaalde praktijkgerelateerde uitdaging. Pulse nodigt een expert en ervaringsdeskundigen uit om de aanwezigen verder te inspireren. Er ontstaat een dynamiek waarbij de organisaties samen nieuwe inzichten en coalities vormen.

  • De uitdaging: zowel Arktos als KLJ zetten deze beleidsperiode expliciet in op het verduurzamen van hun eigen organisatie. Ze zijn op zoek naar praktische ondersteuning en input bij het uitvoeren van die doelstelling.

  • De expert: Riet Van de Velde (UGent) deelt haar expertise over hoe zij mee de verduurzaming van de universiteit faciliteert, met welke uitdagingen zij geconfronteerd wordt en hoe ze die aanpakt.

  • De ervaringsdeskundigen: Pulse nodigt andere jeugdwerkorganisaties uit om hun ervaring en vraagstukken te delen. Dat doen we tijdens een laagdrempelig gesprek.

Programma: 

9u30: Onthaal
10u00: start - Riet Van de Velde
11u00: rondetafelgesprek
We sluiten ten laatste af om 13u00 met een broodmaaltijd.

Voor wie is dit Atelier?

Transitiemanagers in de jeugdsector, jeugdwerkers en jongeren,... Professionals en vrijwilligers uit het (landelijke) jeugdwerk die willen inzetten op het verduurzamen van hun organisatie of hun ervaring in het verduurzamen van hun organisatie willen delen.

Locatie:

Brussel. De locatie is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer.
Na inschrijving bezorgen we je het exacte adres. 

Inschrijven:

Opgelet. Dit atelier is volzet. De inschrijvingen zijn afgesloten.

Deelname is gratis maar inschrijven verplicht
De plaatsen zijn beperkt tot maximaal 10 organisaties. Ben je er graag bij, stuur dan een mail met je motivatie naar finn.vandinter@pulsenetwerk.be.

Earlier Event: September 10
Overleg Ecodesign-richtlijn voor lampen
Later Event: September 18
Waar(de) voor je geld