Back to All Events

Praktijksafari Stadslab 2050

  • Stadslab 2050 1 Grote Markt Antwerpen, Vlaanderen, 2000 Belgium (map)

Op dinsdag 3 juli gaan we op praktijksafari bij Stadslab 2050, het stadslab dat uitvist hoe we samen duurzaamheidsvraagstukken kunnen aanpakken. Dat doen ze door te doen, te experimenteren en drie doelen na te streven: oplossen, leren en verbinden. 

Gert Vandermosten over Stadslab 2050:

Wat als, zo beginnen veel Stadslab2050-projecten. Wat als we onze modekleren niet zouden laten verkommeren in een kast, maar meer zouden uitlenen. Wat als we niet langer verwarmingsketels zouden verkopen, maar wel warm water. Wat als we daken in steden echt zouden opstellen en gebruiken om water op te vangen, hitte weg te krijgen en ze daarnaast als speel- of leefruimte kunnen inzetten. In ons labo experimenteren we de stad van toekomst, we proberen uit en maken zo die transitie naar een leefbare toekomst mee mogelijk.

Gedurende deze praktijksafari nemen we jullie mee langs een aantal thema’s die in ons labo aan bod zijn gekomen zodat we jullie inhoudelijk prikkelen. Daarnaast willen we zeker de nadruk leggen op waarom experimenteren zo belangrijk is, wat de eigenlijke impact is van experimenteren en hoe dat verandering kan sturen.

Programma:

10u: samenkomst bij beweging.net (De stroming). Met een eerste intro en een bezoek aan het intelligent groendak.

10u30: vertrek voor een wandeling doorheen de wijk Sint-Andries, met stops aan jeugdcentrum Habbekrats dat inzet op inclusie van kwetsbare jongeren en actief met klimaatadaptatie bezig was, de start van een tuinstraat…

12u: Feedback en reflectiemoment met een drankje

Voor wie is deze praktijksafari?

Transitiemanagers, jeugdwerkers, sociaal werkers, jongeren, .. kortom professionals en vrijwilligers die actief bezig met verandering zowel in hun organisatie als meer op een strategisch niveau. 

Inschrijven:

Deelname is gratis maar inschrijven verplicht
Inschrijven hier

Earlier Event: June 26
Praktijksafari AB
Later Event: August 11
Praktijksafari Ieperfest