Energielening duurzame infrastructuur

Energielening_2018-1.jpg

Minister van Cultuur en Jeugd Sven Gatz lanceert de energielening voor culturele- en jeugdinfrastructuur. Organisaties en verenigingen uit de culturele- of jeugdsector die op Vlaams, provinciaal of lokaal niveau subsidies ontvangen via het cultuur- of het jeugdbeleid komen in aanmerking voor de goedkope energielening (rentevoet 1%) die door het Fonds Culturele Infrastructuur ter beschikking wordt gesteld.

Er is meer dan 800.000 vierkante meter dakoppervlakte beschikbaar op de gebouwen van culturele organisaties en jeugdverenigingen in Vlaanderen. Door te investeren in zonnepanelen (met de mogelijkheid om ook batterijopslag te voorzien) helpt de sector het klimaat met een blijvende CO2-reductie en dalen de eigen werkingskosten door een lagere elektriciteitsfactuur.

De principes van de zonnelening zijn:

  • Maximumbedrag voor het uitvoeren van de werken: 135.000 euro (excl. btw).

  • Rentevoet: lening aan 1% vaste rente. Achterstalligheidsrente 2%.

  • Duurtijd: maximum 10 jaar met maandelijkse terugbetaling.

  • De terugverdientijd van de investering dient korter te zijn dan 10 jaar.

 

Culturele- en jeugdorganisaties kunnen nu een lening aanvragen bij het Fonds Culturele Infrastructuur voor het plaatsen van zonnepanelen. 
Het indienen van een leningsaanvraag verloopt digitaal via KIOSK en kan het hele jaar door.

Meer info nodig of klaar om een aanvraag in te dienen? Kijk snel op de website van het Departement Cultuur, Jeugd en Media

Pieter Pulseoproep