Altijd vooruit (en binnen) kijken

Dit jaar lanceert het Kunstencentrum Vooruit (vanaf 2022 VIERNULVIER) haar eigenste duurzaamheidsplan en daar wilden wij samen met Pulse en een twintigtal andere deelnemers alles over te weten komen. In deze digitale praktijksafari toonde de Vooruit ons met hun ambitieus en urgent Duurzaam Actieplan hoe je duurzaamheid in al zijn vormen integreert in jouw organisatie. Herbeleef hier de volledige safari.

Hoe gaat het er daaraan toe?

In normale omstandigheden gebeuren deze praktijksafari’s in levenden lijve. Sinds vorig jaar hebben we het stuur moeten omgooien naar een digitaal alternatief. Het concept blijft hetzelfde! We gaan met een kleine groep mensen op bezoek bij initiatieven en organisaties binnen het netwerk waar de deelnemers in gesprek gaan met de mensen achter deze projecten om zo een verdiepende uitwisseling mogelijk te maken. In plaats van ons werkelijk op de site te begeven, volgen we live mee vanachter onze schermen.

Graag geven we jullie een blik achter de schermen van zo een digitale praktijksafari. De foto’s werden gemaakt door onze getalenteerde topvrijwilliger Ella.

Een tijdje terug ging ook vrijwilliger Ester al in gesprek met Marieke De Munck, een van de voortrekkers van het Duurzaam Actieplan bij Vooruit. In het interview uit Marieke haar wensen, dromen, bezorgdheden en ambities voor de toekomst van Vooruit, de culturele sector en onze samenleving. Die overpeinzingen bleken een vlucht vooruit naar de creatie van ‘No Time To Waste’, het online programma gekoppeld aan de lancering van het Duurzame Actieplan van het Gentse Kunstencentrum.

_DSC7455.jpeg
_DSC7452.jpeg
_DSC7419.jpeg
_DSC7441.jpeg
_DSC7434.jpeg
Aili Maruyamapraktijksafari