Gentse cultuurhuizen symbolisch onder de zeespiegel

Vanaf vandaag zie je op verschillende cultuurgevels in Gent een rode lijn verschijnen. 14 culturele organisaties in Gent doen mee aan de campagne ‘Oceans are rising, so get informed’. Met de herkenbare rode lijn op hun gevel op 2m hoogte, maken ze hun publiek bewust van de gevolgen van klimaatverandering en sporen ze hen aan om zich goed geïnformeerd mee te engageren.

De aarde warmt in sneltempo op. Zal binnen 10 jaar de zeespiegel 2 meter gestegen zijn? Nee, maar in de komende jaren moeten we de uitstoot van de broeikasgassen drastisch terugdringen om een gevaarlijke opwarming tegen te gaan. Samen kunnen we de opwarming een halt toeroepen. Maar daarvoor heb je de juiste informatie nodig over de oorzaken, gevolgen van en vooral over de oplossingen voor klimaatopwarming.

(foto: Kunstenbibliotheek-STAM)

(foto: Kunstenbibliotheek-STAM)

Oceans are rising, so get informed’ is een campagne die mensen bewust maakt van klimaatverandering. De website www.sogetinformed.com voorziet toegankelijke informatie over de oorzaken en gevolgen, maar ook over de oplossingen. Op gebouwen overal in Vlaanderen wordt op 2 meter hoogte een rode lijn aangebracht die de zeespiegelstijging symboliseert en mensen naar de website leidt.

De Gentse culturele sector sluit aan: De Expeditie (Miramiro, Cie Cecilia, Aifoon, Victoria Deluxe), DanspuntNTGentHandelsbeursKASK/ConservatoriumLes Ballets C de la B, KopergieteryCampoSTAMDe Kunstenbibliotheek en De Krook omwikkelden hun gevel of hun gangen met de opvallende rode lijn.

Meer info vind je op de website van Greentrack Gent.

Finn Van Dinter