Praktijksafari Stormkop

 

Tijdens een praktijksafari gaat een kleine groep mensen letterlijk op bezoek bij elkaar, over sectorgrenzen heen, en krijgen zo informatie uit eerste hand. Op bezoek bij initiatieven en organisaties, gaan de deelnemers in gesprek met de mensen achter deze projecten om zo een verdiepende uitwisseling mogelijk te maken.

Tekst door Ester De Doncker.

Op donderdag 20 februari bracht de praktijksafari van Pulse ons naar Stormkop, een culturele haven die haar eigenwijze functie zeker en vast waar maakt. De deelnemers van de praktijksafari wilden geïnspireerd worden, en ja hoor dat is gelukt!

Stormkop, wat zo goed als betekent ‘het hoofd van kinderen op hol brengen’, maar ook volwassenen worden hier vol verwondering geïnspireerd.  

(Foto’s © Nicky Van Kerrebroeck)

fullsizeoutput_17b.jpeg
fullsizeoutput_197.jpeg

Koos Hogeweg, artistiek en coördinerend leider, nam de gasten mee op ontdekkingstocht. Elke ruimte heeft een inspirerend verhaal, van geschiedenis tot een educatieve functie, denk maar aan het plastiquarium of het museum met de dubbele deur. Naast vele ideeën rond up- en recycling is dit ook een plek met vele wijze visies en overtuigingen. Deze namiddag was voldoende om geraakt te worden door het mooie verhaal van Stormkop.

fullsizeoutput_18b.jpeg
fullsizeoutput_180.jpeg

Nu concreet; wat doen ze zoal? Ook Stormkop en haar publiek gaan letterlijk op avontuur met hun botten en hun schop en gaan plastiek en afval langs de Schelde rapen. Niet enkel om te sorteren maar om er nadien kunstzinnig mee aan de slag te gaan.

fullsizeoutput_17e.jpeg
fullsizeoutput_179.jpeg

Verder maken zij heel wat nieuwe connecties met ‘Stormkopbewoners’, die kunnen broeden op hun eigen creaties in de omgeving van de culturele haven. Ook kunnen kinderen hier een weekje komen experimenteren op vakantiekampen, maar ook familiedagen, masterclasses en diverse ateliers komen hier aan bod. Met andere woorden een kijkje op de site is het meer dan waard!

fullsizeoutput_182.jpeg
fullsizeoutput_192.jpeg