Fairfin: bevraging over duurzaam geld

Bij welke bank staat het geld van jouw organisatie? En hoe duurzaam is die, in het licht van de klimaatopwarming? Via een korte survey met enkel simpele vragen wil Fairfin zicht krijgen op hoe het zit met de bank van jouw vereniging.

move_your_money_2020_3.png

De bevraging past in het kader van Move Your Money, de divestment-campagne van FairFin, Bankwijzer en Hart boven Hard. Ze begeleiden organisaties om een concrete ecologische stap te maken en te verhuizen naar een meer duurzame bank, weg van de tientallen miljarden die de grootbanken nog steeds investeren in fossiele brandstoffen.

Vorig jaar kon Move Your Money al 10.000 Vlamingen bewegen om – voor een beter klimaat – hun geld te verplaatsen naar een duurzame bank. Dit jaar wil Fairfin ook organisaties aanspreken en begeleiden: waar staat je geld, en vind je het wel oké dat je bank nog jaarlijks miljarden investeert in fossiele brandstoffen, tegen het Klimaatakkoord van Parijs in?

Deze bevraging is daar een eerste stap in. Ze wil in kaart brengen waar onze sectoren nog stappen te zetten hebben in duurzaam financieel beleid. Daarnaast kondigt Fairfin ook twee online informatieve sessies aan op 5 en 6 mei, waarin Fairfin geïnteresseerde organisaties zal informeren en helpen bij vragen.


Finn Van Dinter