Gratis energiescans voor jeugdwerk

rahul-g-EcdWBhV81q4-unsplash.jpg

In 2018 en 2019 onderzocht Pulse hoe het gesteld was met de energie-efficiëntie van het Vlaamse jeugdwerk. Het rapport van dat onderzoek bood een overzicht van de meest voorkomende noden en uitdagingen met betrekking tot het energie-efficiënt maken van de Vlaamse jeugdwerk-infrastructuur. Een van de vastgestelde uitdagingen was het gebrek aan technische kennis om de juiste keuzes te maken bij het aanpakken van de eigen infrastructuur.

Minister van Jeugd Benjamin Dalle maakt 80.000 euro vrij voor een proefproject om hieraan tegemoet te komen. Pulse, het Fonds Culturele Infrastructuur (FoCI) en het Vlaams Energie Bedrijf (VEB) gaan de samenwerking aan om jeugdwerkinfrastructuur met een jaarverbruik van minimaal 25.000 kWh een gratis energiescan aan te bieden.

Daarom zoeken we jeugdwerkorganisaties en jeugdverblijfcentra die bereid zijn werk te maken van de energie-efficiëntie van hun gebouw en hier ook de nodige middelen voor willen uittrekken. We helpen je gratis op weg met de eerste stap: een energiescan. Met zo’n energiescan onderzoeken we voor jou welke ingrepen prioritair zijn, hoeveel ze gaan kosten en binnen welke termijn ze zichzelf zullen terugverdienen.


Meer informatie vind je op www.pulsenetwerk.be/energiescans of via onderstaande knop.