Daan Vandewalle voor de muziek op trefdag

Tijdens de trefdag op 22 oktober zal solopianist Daan Vandewalle ons verteringsproces van de lunch optimaliseren met een kort intermezzo. Uitleg door Concertgebouw Brugge:

“De bekende Belgische solopianist Daan Vandewalle is een vaste gast in het Concertgebouw. Als geen ander weet hij het bekende repertoire aan hedendaagse muziek te koppelen, met een voorliefde voor geëngageerde componisten. Van de Amerikaanse cultcomponist Frederic Rzewski brengt hij ‘The Prodigal Parents’, een ecologisch manifest uit zijn pianocyclus ‘The Road’. Daarnaast komt een werk van een icoon uit de 20ste eeuw: Olivier Messiaen. Deze Franse componist werd geïnspireerd door vogelgeluiden, onder meer voor zijn cyclus Catalogue d’Oiseaux. Vandewalle brengt het stuk ‘Le Traquet Rieur’, de ‘Zwarte Tapuit’, met daarin ook het geluid van de gierzwaluw, een fijne verwijzing naar de nestkasten voor gierzwaluwen op het dak van het Concertgebouw.”

site_daanvandewalle.png

bron foto: Concertgebouw Brugge

Tickets voor Arne Deforce & Daan Vandewalle in het Concertgebouw Brugge op 20 februari kan je hier bestellen

Silke De Schoenmacker