Praktijksafari Brugge

 

Tijdens een praktijksafari gaat een kleine groep mensen letterlijk op bezoek bij elkaar, over sectorgrenzen heen, en krijgen zo informatie uit eerste hand. Op bezoek bij initiatieven en organisaties, gaan de deelnemers in gesprek met de mensen achter deze projecten om zo een verdiepende uitwisseling mogelijk te maken.

Brugge is duurzaam: het bestaat al een paar eeuwen en heeft de intentie het nog een paar eeuwen vol te houden. Maar dat vraagt vooruitziendheid en inspanningen zodat de levende stad zijn uitstraling en leefbaarheid kan behouden. We nemen je mee langs drie inspirerende plekken:

(Foto’s © Sam Harrisson)

DSCF5241.jpg
DSCF5253.jpg

Met House of Time haalde Brugge een stukje Berlijn naar Brugge. Samen met het architectencollectief Raumlabor (Berlin D) werd tijdens de Triënnale van 2018 een verlaten industriële site aan de rand van de historische stad omgevormd tot een creatieve makersruimte waar kunstenaars en architecten aan de slag gingen met maatschappelijk kwetsbare jongeren van het netwerk ‘Brugge(n) voor jongeren’.  www.facebook.com/HouseofTimeBruges/

DSCF5413.jpg
DSCF5344.jpg

De Republiek is gehuisvest in het voormalige concertgebouw van Brugge in de St-Jakobstraat. Met steun van de stad Brugge en Vlaanderen werd een stadsvernieuwingsproject opgezet die van deze ruimte een kloppend jong hart heeft gemaakt voor de binnenstad.  De Republiek huisvest de arthouse cinema Lumière, een coworkingspace, een fantastisch grand café en een aantal werkingen rond jonge starters, ambachten en erfgoed.  www.republiekbrugge.be

DSCF5500.jpg
DSCF5456.jpg

Brugse erfgoed krijgt een eigentijds jasje in het Gruuthuse museum. Dit historisch stadspaleis van de heren van Gruuthuse werd binnenste buiten gedraaid en omgevormd tot een pareltje van renovatie én onthaalmuseum.  Deuren en ramen werden opengegooid om een frisse blik te werpen op de geschiedenis van Brugge. Je krijgt een blik achter de schermen van dit museum en bezoekt de nieuwe onthaalinfrastructuur en krijgt te horen hoe je eeuwenoud erfgoedmateriaal eigentijds houdt. 
www.museabrugge.be/bezoek-onze-musea/onze-musea-en-monumenten/gruuthusemuseum

DSCF5550.jpg
DSCF5629.jpg