Praktijksafari AED Studio's

Op vrijdag 4 mei ging Pulse Transitienetwerk op praktijksafari naar AED Studio's in Kontich/Lint. We zagen hoe een oppervlakte van ongeveer 7,7 hectare op een duurzame manier wordt ingevuld. Een serieuze opdracht binnen de mediasector.
Wij zetten alles kort op rijtje:

20180504_AED_10.JPG
AED Studio is dankzij de 10.000 m2 zonnepanelen en 7.000 LED lampen volledig energieneutraal
 • Alle lampen (7.000) op de site zijn LED lampen. Deze worden gecontroleerd door bewegingssensoren waardoor geen enkele lamp onnodig blijft branden. Ook is er dagelijks bij het afsluiten van de studio een checkronde en heeft AED geïnvesteerd in zijn eigen merk van LED filmverlichting.
   
 • Er wordt op verschillende manieren bespaard op transport. AED heeft voldoende opslagruimte en beschikt over een heel assortiment van productie- en eventmateriaal.
  Daarnaast zijn er in totaal 6 backstage areas waardoor de filmcrew ter plaatse kan overnachten. Er zijn elektrische laadpalen beschikbaar waardoor runners zich volledig elektrisch kunnen verplaatsen. Tot slot zijn ook vorkliften, schaarliften en ander technisch materiaal volledig elektrisch.
   
 • AED Studio is dankzij de 10.000 m2 zonnepanelen en 7.000 LED lampen volledig energieneutraal.
   
 • Aanleg van een waterbufferbekken onder de nieuwe parking: AED Studios buffert autonoom 500.000 liter regenwater in een gebied dat overstromingsgevoelig is. Op deze manier worden de riolen ontlast bij hevige regenval.
   
 • Afvalverwerking is voor de film- en evenementenindustrie een serieuze uitdaging. AED heeft een aparte regeling voor ophaling en probeert zoveel mogelijk te recupereren. Decorstukken worden met regenwater gereinigd en er wordt nauwlettend toegezien op het correct scheiden van decormateriaal.
Een straaljager staat geïnstalleerd op het waterbufferbekken. De straaljager symboliseert de kracht van de fantasie in de wereld van entertainment, zoals film, televisie en events.

Een straaljager staat geïnstalleerd op het waterbufferbekken. De straaljager symboliseert de kracht van de fantasie in de wereld van entertainment, zoals film, televisie en events.