Overzicht Pulseraad 18 april 2018

Op woensdagvoormiddag 18 april kwamen we samen tijdens een Pulseraad. Wat we daar nu net allemaal bespreken, gooien we niet zomaar op tafel. De transitie naar een duurzame en sociaal-rechtvaardige samenleving vergt namelijk enige discretie.
Geen idee wat je je moet voorstellen bij zo'n Pulseraad?
Hier volgt een kort overzicht:

Op het programma:

  • Ontvangstcomité en ontbijt
  • Introductie door de voorzitter van Pulse Transitienetwerk, Mil Kooyman
  • Keynote door Marieke de Munck van Vooruit over hun duurzame werking en het Stadsatelier.
  • Gesprekstafels: zie onderaan
  • Conclusies en netwerklunch klaargemaakt door Vegamuze

Gesprekstafel NEST: Er is een grote nood aan kansen om te kunnen experimenteren met je ideeën. Zeker in een traditionele sector zoals horeca én zeker in een tijd waarin gezonde voeding héél complex en niet vooruitstrevend is. Daarom biedt Gilles Dispersyn een platform aan waar (pre)starters en ervaren talent laagdrempelig kunnen experimenteren met ideeën, In De Keuken is een pop-up restaurant op de zesde verdieping van de oude stadsbibliotheek in Gent (meer info: 0478/414810).

Gesprekstafel CLEO: Maarten D'Hollander is line producer van langspeelfilm Cléo (Eva Cools - Lunanime) waarbij duurzaam filmen werd toegepast in de praktijk. Maarten ging in gesprek met de deelnemers over moeilijkheden en valkuilen. 

Gesprekstafel JNM vzw: Vrijwilliger bij de Milieuwerkgroep van jeugdbeweging JNM, Anton Vandevoorde vertelt over de sterkte van JNM, een organisatie die grotendeels bestaat uit vrijwilligers met heel wat slagkracht. 

 

Mil Kooyman ©Pulse Transitienetwerk

Mil Kooyman ©Pulse Transitienetwerk

Maarten D'Hollander ©Pulse Transitienetwerk

Maarten D'Hollander ©Pulse Transitienetwerk

©Pulse Transitienetwerk

©Pulse Transitienetwerk