Welkom in Betergem, 2038

 

Hoe gaat onze toekomst eruit zien? Hoe zullen we wonen, werken, en onszelf voeden over 20 jaar? Welk soort economie gaat er heersen?  Zal ze kansen bieden aan iedereen?
Reis even mee door de tijd en kom samen de mogelijkheden van een duurzame toekomst ontdekken en mee vorm geven in “Betergem, 2038”.

Schermafbeelding 2018-04-10 om 16.34.34.png

Workshop

“Betergem, 2038” is een workshop waarbij deelnemers met de nodige humor geprojecteerd worden in het jaar 2038, in de stad Betergem. Ze nemen er deel aan een Volksvergadering. Als lid van een burgercommissie nemen ze beslissingen over de aanpak van uitdagingen waar Betergem voor staat in 2038 op vlak van voeding, wonen, werken, geld, zorg, etc…
Deelnemers worden aangemoedigd om de pijlers van hun toekomstdromen scherp te stellen in discussie met anderen, en de weg ernaar toe in beeld te brengen.

Deze workshop werd ontwikkeld door TransitieNetwerk Middenveld (TNM) en Vlaanderen Circulair.

Doelstellingen

Met deze workshop-formule beogen TNM en Vlaanderen Circulair de thema’s ‘transitie’ en ‘circulaire economie’ dichter bij de burger te brengen, o.a. met de hulp van lokale middenveldorganisaties.
De belangrijkste doelstellingen zijn:

●      Burgers informeren en laten nadenken over transitiepaden naar een duurzame stad.
●      Nieuwe ideeën genereren
●      Inspireren voor de volgende lokale bestuursperiode, gemeenteraadsverkiezingen
●      Middenveldorganisaties elkaar op lokaal vlak beter laten leren kennen en inspireren om
gezamenlijk initiatief te nemen

Praktisch

Voor wie: Elke (lokale afdeling van een) middenveldorganisatie kan “Betergem 2038” organiseren met leden van zijn of haar organisatie. Dat kan in het kader van een bestaand evenement, of als een aparte activiteit.
We moedigen organisaties aan om echter niet enkel binnen de eigen rangen te blijven maar om eventueel samen met andere lokale organisaties een workshop in te plannen.

Aantal: Minimum aantal deelnemers: 30 (geen max. aantal bepaald)

Periode: tussen januari 2018 en oktober 2018

Duur: minimum 90 minuten, max. 3 uur

Prijs: TNM zorgt voor gratis begeleiding, maar vraagt wel dat de organisatie zelf een zaal regelt en projectiemateriaal ter beschikking stelt, alsook mogelijke bijkomende begeleiders indien het over een grote groep deelnemers gaat.

Promotie: TNM zorgt op voorhand voor een communicatie-kit met alle materialen en een draaiboek om lokaal promotie te voeren.

Meer info & reserveren

Op de website www.betergem.be vind je meer info en het boekingsformulier om zelf een Volksvergadering Betergem 2038 bij jou in de buurt te organiseren.

Volg het nieuws uit Betergem via facebook.

Contact:         Monica Quintens, coördinator TransitieNetwerk Middenveld
                       info@transitienetwerkmiddenveld.be, 02/282.17.39