Memorandum Greentrack Gent en Antwerpen

Eind december stelde Greentrack Gent haar memorandum voor aan de Gentse politieke partijen. Daarin vragen ze aandacht voor een langetermijnvisie op duurzaamheid. Ze doen enkele voorstellen voor de volgende legislatuur die inspireren en aanzetten tot daadkracht.

In deze voorstellen vertrekt Greentrack telkens vanuit het engagement van de eigen Green-trackleden, om deze vervolgens om te zetten in concrete doelstellingen voor Stad Gent. De overhandiging gebeurde op een symbolische plek in het Houtdok: het vlot van kunstenares Maria Lucia Cruz Correia. Dat vlot maakt deel uit van haar project Common Dreams: FLOTATION.

Ook Greentrack Antwerpen stelde een memorandum op waarbij het de stad Antwerpen oproept om een belangrijke partner te zijn in het netwerk van culturele organisaties, kunstenaars, leveranciers en de Antwerpse bevolking. Ze bezorgde deze aan alle politieke fracties als inspiratie bij de opmaak van de partijprogramma’s.