Trefdag 2013 Voor de verandering

Een overzicht

VOOR DE VERANDERING, de trefdag van Pulse transitienetwerk ging door op 24 september 2013 in Antwerpen met maar liefst 240 aanwezigen. De hele dag kon er geproefd worden van wat duurzaam cultureel Vlaanderen te bieden heeft. Kijk snel verder voor foto’s, literaire statements en presentaties van deze culturele transitiedag. 

Toenmalig Pulse-voorzitter Guy Gypens sprak in zijn openingswoord over de rol die cultuur speelt in de transitie naar een rechtvaardige en duurzame samenleving, eveneens het terugkerend thema in de literaire statements van Kristien Bonneure, Anne Provoost, Luuk Gruwez en Stijn Devillé.

Minister Joke Schauvliege stak, net als Kristien Bonneure, haar speech in een Trage Post-jasje en richt zich tot de toekomstige Cultuurminister in het jaar 2030 met vragen en onderwerpen die ze belangrijk vindt om door te geven.

VOOR DE VERANDERING toonde een staalkaart van transitiepraktijken, -ideeën en -methodieken uit het brede culturele veld, van ‘Raetgesprekken’ tot ‘innovatieve technologiën in cultuur’, van ‘sustainist design’ tot participatieve methodieken voor het nieuwe Mechelse Stadsmuseum’.
Heel wat gesprekstof die vurig werd uitgewisseld in de centrale netwerkruimte.


Ga terug naar het overzicht

of bezoek onze homepagina