Back to All Events

Praktijksafari Paradise City (VOLZET)

  • Paradise City 1 Kasteelhoekstraat Steenokkerzeel, Vlaanderen, 1820 Belgium (map)

Op vrijdag 5 juli gaan we op praktijksafari bij Paradise City. Een elektronisch muziekfestival dat op een unieke manier inzet op duurzaamheid. In 2016 wonnen ze de Groene Vent Award in de categorie grote evenementen voor hun originele en ecologische oplossingen. De ideale bestemming voor een praktijksafari dus!

Over Paradise City:

We are optimists and we think the future can be bright. Therefore, we need to take sustainability seriously, knowing that any gathering of a large number of people has a potential negative impact on air, soil, water, resources and people.

20170625_150346.jpg

Om hun impact en voetafdruk zo laag mogelijk te houden heeft het festival een tienstappenplan ontwikkeld. Zo kan je als festivalganger rekenen op 100% lokaal en biologisch eten met diverse vegetarische opties. Het festivalterrein is gelegen op het idyllisch kasteeldomein Ribaucourt omringd door water en bomen. Die setting is bewust gekozen. Om de natuur zolang en zoveel mogelijk te laten spreken hebben de organisatoren een streng afvalplan ontwikkeld:

Waste Management allows us, with our visitors’ participation, to sort, recycle and compost our waste. In order to minimize our waste stream, we have a “Zero single-used plastic” policy & we provide reusable cups for all drinks. We are also trying to implement a circular economy in regards with the waste generated by the festival.

Respect voor het domein, de omliggende natuur en water is deel van de beleving maar ook een voorwaarde om deel te nemen aan het festival. Respect voor de natuur als gedragscode dus.

Krijg een blik achter de schermen van een festival dat op een unieke manier inzet op duurzaamheid en ervaar samen met ons een mix van eco en dansbare beats.

Programma

13u45: onthaal deelnemers

14u00: start tour

16u00: reflectiemoment met een drankje

17u00: einde

Locatie

  • Kasteelhoekstraat 1, 1820 Steenokkerzeel, België

Voor wie is deze praktijksafari?

Transitiemanagers in de culturele-, jeugd en media-sector, jeugdwerkers en jongeren, ,.. kortom professionals en vrijwilligers die geïnteresseerd zijn duurzaamheid en gebeten zijn door termen als eco, bio, SDG, recycling en upcycling.

Deelname is gratis maar inschrijven verplicht.

Dit evenement is VOLZET

Ga naar het Facebookevent en nodig je vrienden uit!