Back to All Events

[PULSE] Praktijksafari: reconnectie en nieuwe hoop

  • Het Rustpunt 110 Burgstraat Gent, Vlaams Gewest, 9000 Belgium (map)

Uit gesprekken met het netwerk, bleek de grote noodzaak en drang om onze connectie met de natuur te herstellen om zo een nieuwe adem te vinden voor klimaatactie. Daarom laten we je tijdens deze praktijksafari proeven van twee initiatieven met wortels in de culturele sector: Sídhe en Actieve Hoop. Beide initiatieven bieden een remedie tegen de verlamming veroorzaakt door alle apocalyptische klimaatverhalen.

We lichten een tipje van de sluier op, laten je kennismaken met enkele werkvormen van beide praktijken en laten je zien dat het streven naar duurzaamheid ook op andere manieren kan. Het doel: jou inspireren om er in je dagelijkse praktijk op verbindende manier mee aan de slag te gaan.

Het programma bestaat uit twee delen, gevolgd door een nabespreking:

Deel 1: Sídhe

Sídhe is een collectief voor verwildering, transformatie en rituelen.
Eva De Groote en Eva Peeters van Sídhe maken ruimte om te landen in de elementen volgens de druïdische traditie en geven daarna een intro in het werk van Sídhe.


Deel 2:
'Actieve Hoop'

Actieve hoop is een krachtige ervaringsgerichte methodiek die steunt op wetenschappelijke inzichten uit de systeemtheorie, ecopsychologie en gedragswetenschappen. Deze aanpak biedt handvatten om een actieve rol te spelen in de ‘Grote Ommekeer’, de transitie van een levensbedreigende groeimaatschappij naar een levensondersteunende samenleving.
Steven Vromman verzorgt in dit deel de inleiding tot Actieve Hoop.

Deelname is gratis, maar inschrijven is noodzakelijk.
Dat kan tot en met 14 september, via onderstaande knop.


Earlier Event: September 18
Week van de Duurzame Gemeente
Later Event: September 23
buitenshuis