Back to All Events

Voice of Nature - The Trial

 

Dit is een evenement van Vooruit Gent:

SAME SAME BUT DIFFERENT

MARIA LUCIA CRUZ CORREIA

Een nieuwe rechtspraak waarin de natuur wordt gehoord

Onderdeel van:
SAME SAME BUT DIFFERENT

The Voice Of Nature’ is een locatie-specifieke rechtszaak-performance waarin Maria Lucia Cruz Correia, tevens ook Stadsresident bij Vooruit, onderzoekt hoe wetgeving en justitie het ecosysteem kunnen dienen. Ze bedacht een nieuwe rechtszaal en rechtspraak waarbinnen de stem van de natuur en het ecosysteem wordt gehoord. Ze werkte hiervoor samen met met een sterk inhoudelijk team boordevol artistieke en juridische achtergrond. Verschillende ecocide misdrijven (VS, Ecuador en België) vormden een grote inspiratiebron. Haar doel? op zoek gaan naar nieuwe methodes om nieuw leven te blazen in de intieme relatie tussen mens en natuur.

De voorstelling is een intrigerende mix van monologen, video’s en participatieve narratieven. Het hoofdpersonage wordt vertolkt door Anna Mendelssohn, wie alle stemmen in de rechtszaal zal vertegenwoordigen. Gaande van advocaten, rechters, slachtoffers, getuigen, natuuractivisten en CEO’s van oliebedrijven. Wees getuige van dit inspirerend, transformatief juridisch ritueel!

(c) Maria Lucia Cruz Correia

(c) Maria Lucia Cruz Correia

 
Earlier Event: March 1
Voice of Nature - The Trial
Later Event: March 15
Global Strike For Future