Back to All Events

Praktijksafari JNM & Vooruit

  • JNM Kortrijksepoortstraat 192 900 Gent Belgium (map)

Op dinsdag 19 februari neemt Pulse in samenwerking met het Fonds Culturele Infrastructuur (FoCI) je mee op praktijksafari naar twee Gentse huizen, met een specifieke focus op infrastructuur. Eerst krijgen we een rondleiding in het hoofdkwartier van JNM, je beestigste jeugdbeweging. Vervolgens geeft Kunstencentrum Vooruit zijn geheimen prijs. Voor hun verbouwingen maakten beide organisaties gebruik van de subsidies die FoCI aanbiedt. Tijdens deze safari maken we dus ook plaats om uit te wisselen over hun ervaringen en hoe de samenwerking met FoCI verliep.

JNM, de Jeugdbond voor Natuur en Milieu, is een jeugdbeweging voor en door jongeren, voor iedereen van 7 tot 26 jaar die zich goed voelt in de natuur en zijn schouders niet ophaalt voor het milieu.

Samen trekken we het hele jaar door de mooiste natuurgebieden in en laten we ons betoveren door de zotste waarnemingen. We nemen zelf een zaag of schop in de hand en maken ruimte voor natuur. Bovendien gaan we op een duurzame en milieuvriendelijke manier door het leven en proberen we anderen daar ook warm voor te maken.

Jacob Vandevoorde (vrijwilliger JNM) zal de werking van JNM toelichten, of hoe duurzaamheid zich diep in het DNA van de organisatie heeft genesteld. Bovendien werd het secretariaat van JNM recent verbouwd. Voor duiding en rondleiding zorgt Nikolaj De Meulder. Hij stond in voor de verbouwingen van het kantoor.

Na JNM trekt de karavaan voort naar Kunstencentrum Vooruit.
Groene wanden, een bijna energieneutrale (BEN) nieuwbouw, restauratie van het historische gedeelte van het pand, tweedehands theatertrekken, een volledig vernieuwd kantoor, … het is slechts een greep uit de vele infrastructurele werken in Vooruit. Matthias Belpaire (coördinator Infra en Monument) heeft de handen vol met de laatste fase van de verbouwingen die Vooruit momenteel ondergaat. Hij maakt echter graag tijd voor ons in zijn drukke schema.

Ook benieuwd? Schrijf je in!

13u15: onthaal
13u30: voorstelling FoCIsubsidielijn energie-efficiëntie en energielening
13u45: voorstelling JNM en rondleiding kantoor JNM
14u45: wandeling naar Vooruit
15u00: Rondleiding Vooruit
16u30: vragen en gesprek
17u00: afsluiten met een drankje

Locatie:

  • Start: JNM, Kortrijksepoortstraat 192, 9000 Gent

  • Einde: Kunstencentrum Vooruit, int-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent

Voor wie is deze praktijksafari?

In de eerste plaats zakelijk coördinatoren, gebouwbeheerders en organisaties die hun infrastructuur en inrichting willen aanpakken. Daarnaast ook interessant voor transitiemanagers in de culturele-, jeugd en media-sector, jeugdwerkers en jongeren,... Kortom professionals en vrijwilligers die geïnteresseerd zijn duurzaamheid en gebeten zijn door termen als eco, bio, SDG, recycling en upcycling.

Deelname is gratis maar inschrijven verplicht.
Vrijdag 15 februari sluiten we de inschrijvingen af.

(Dit evenement is reeds afgelopen)

Ga naar het Facebookevent en nodig je vrienden uit.

Verbouwingen Kunstencentrum Vooruit © Michiel Devijver

Verbouwingen Kunstencentrum Vooruit © Michiel Devijver