Back to All Events

Ecopolis18 - Just Transition / RechtvaardigeTransitie

Dit is een evenement van Oikos en Kaaitheater

ECOPOLIS 2018 − JUST TRANSITION

Het kan lukken: de omslag maken naar een samenleving die de grenzen van de planeet respecteert & iedereen ontplooiingskansen biedt. Eenvoudig is het evenwel niet. Hoe gaan we deze rechtvaardige transitie  – op vlak van energie, werk, verplaatsingen, voeding, etc. – realiseren in de context van toenemende polarisatie en ongelijkheid? Het vergt ingrijpende veranderingen van een ongeziene schaal en snelheid terwijl niemand mag achterblijven.

HOE SOCIALE RECHTVAARDIGHEID VERSTERKEN TERWIJL WE WERK MAKEN VAN ECOLOGISCHE DUURZAAMHEID?

Dat is de uitdaging vervat in Just Transition of Rechtvaardige Transitie. Hoe samenwerking realiseren in een superdiverse samenleving, zodat iedereen gelijke toegang heeft tot een waardige job, betaalbare en duurzame huisvesting, voedsel en energie. Met aandacht voor verhalen uit de praktijk, de kunsten én academisch onderzoek, wil Ecopolis verbinden over de sectoren heen, vanuit gelijkwaardigheid en via open dialogen. Ecopolis is een festival met lezingen, debatten, films en performances waarbij stemmen uit academia, economie, het middenveld en het artistieke aan bod komen.

OVER ECOPOLIS

Ecopolis – opvolger van Het Groene Boek – is het jaarlijks rendez-vous voor wie begaan is met een duurzame toekomst. Omdat ecologische uitdagingen geen taal- of landsgrenzen kennen, gaat Ecopolis voor divers, internationaal en interactief.

Earlier Event: November 16
Join the Burning Change
Later Event: December 2
Claim the Climate