Back to All Events

Kunstgreep van verbeelding - embedded artists

The Turn Club en Greentrack Gent benutten het potentieel van verbeelding en creativiteit in niet-artistieke contexten

En wat als we creatieve en artistieke kracht zouden inzetten om de wereld te redden? Niet om kritische kunst te maken, wel om de vaardigheden en mindset van de kunstenaar dààr te introduceren. Waar ‘dààr’ is vertellen Greentrack Gent en Merlijn Twaalfhoven van The Turn Club.

The Turn Club is een Nederlands netwerk van kunstenaars, creatieve ondernemers, verbinders en veranderaars. Ze bundelen hun krachten voor een betere wereld. Zo brengen ze een frisse blik, doorbreken vaste patronen en zetten hun verbeeldingskracht, nieuwsgierigheid en vindingrijkheid in voor een samenleving waarin idealen de ruimte krijgen.

De komende twee jaar buigt Greentrack Gent zich samen met een Schotse, Ierse en Zweedse partner over het thema klimaatadaptatie in het Europese project Cultural Adaptations. Daarin onderzoeken ze het potentieel van een ingebedde kunstenaar bij een lokale adaptatie-organisatie. In Gent is kunstenaar Anyuta Wiazemsky Snauwaert ingebed bij de Dienst Milieu en Klimaat om bij te dragen aan de uitvoering van het Gentse Klimaatadaptatieplan, meer bepaald in het onthardingsproject in het Paul de Smet de Naeyerpark.

uurrooster_trefdag.png
Earlier Event: October 22
Praktijksafari Brugge
Later Event: October 22
Closing note