Food.Film.Fest: vertoon jij ook?

Van 10 september t.e.m. 10 oktober 2021 organiseert Voedsel Anders de eerste editie van Food.Film.Fest. Voedsel Anders stelt twee straffe documentaires voor die jij als vrijwilliger en/of organisatie kan vertonen: The Carnivore’s dilemma en Food for Change. Zin in film op groot scherm met een boodschap? Voor de organisatie kan je alvast gebruik maken van het promomateriaal dat Voedsel Anders je gratis ter beschikking stelt.

Over het FOOD.FILM.FEST

Onze voedselvoorziening kampt met een aantal ernstige knelpunten. De intensieve manier waarop we onze landbouw organiseren leidt vaak tot negatieve impact. Op mensen, op de aarde, op dieren… Het dominante landbouwmodel vertoont een aantal fouten die inherent zijn aan het systeem. Kunnen we die fouten rechtzetten? En hoe dan wel? Hoe bouw je een systeem dat houdbaar is? Zowel sociaal, economisch als ecologisch?

Voedsel Anders wil met het Food.Film.Fest. op een leuke en boeiende manier de uitdagingen verbonden aan  het  huidige, geglobaliseerde voedselsysteem  onder de aandacht brengen en vooral laten zien dat voedsel produceren ook op een ecologische en sociale manier mogelijk is. We bieden 2 films aan van de Franse onderzoeksjournalist en documentairemaker Benoît Bringer. The Carnivore’s dilemma en Food for Change zijn Engels/Frans gesproken en ondertiteld in het Nederlands. 

Het filmfestival vindt plaats van 10 september tot en met 10 oktober 2021. De voorstellingen zullen doorgaan op verschillende locaties in Vlaanderen. 

Draagvlak verspreiden doe je zo

Wil je met jouw organisatie of gewoon als individu een filmvoorstelling organiseren? Geef Voedsel Anders een seintje en ze nemen jouw evenement op in hun communicatie en promo.

Opgelet: aanvragen kunnen vanaf nu ingediend worden. Reken minstens 1 maand de tijd om je communicatie over dit evenement te voeren. Aarzel dus niet om je al voor eind juli 2021 in te schrijven. 

Ruben Arnaerts