Gamellen gevuld met lokaal lekkers? GO WILD!

Met de subsidieoproep ‘innovatieve partnerprojecten’ wil de Vlaamse overheid cultuurorganisaties stimuleren om samen met partners uit gekende en minder voor de hand liggende sectoren hun grenzen te verleggen.

Daar gaf Pulse graag gehoor aan. Met enkele partners uit diverse sectoren dienden we dit najaar het project ‘Korte Keten en Kampen’ in. Enkele weken later zijn we zover. Het project is goedgekeurd en we kunnen volgend jaar van start gaan samen met:

Korte Keten en Kampen?

Dit project gaat uit van een uniek samenwerkingsverband tussen korte keten aanbieders, sociaal-culturele partners, boeren en jeugdbewegingen. We slaan de handen in elkaar voor de ontwikkeling van een platform dat aankopen in de korte keten (m.a.w. direct bij de boer, met eerlijk loon naar werk en erkenning voor lokaal vakmanschap) toegankelijker én eenvoudig maakt.

We ontwikkelen een digitaal instrument en ondersteuningspakket waarmee jeugdleiders en kookouders op kamp snel en makkelijk de juiste lokale partners via de korte keten vinden voor de aankoop van duurzame producten.

We spelen in op een vraag van Belgische boeren en producenten die in de zomermaanden niet steeds voldoende afzet vinden voor hun aanbod. Tegelijkertijd biedt dit een antwoord op de toenemende vraag van jeugdverenigingen naar duurzame voeding op kamp. 

Samen met onze partners kijken we er erg naar uit om van start te kunnen gaan met dit unieke project!
Houd onze website in de gaten of schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Voor vragen over dit project kan je terecht bij ruben@pulsenetwerk.be.

©Mael Balland

©Mael Balland

Aili Maruyama