Praktijksafari Kunsthal Extra City

 

Op dinsdag 18 juni ging Pulse Transitienetwerk op praktijksafari naar Kunsthal Extra City.

Nadat in juli 2016 Adinda Van Geystelen tot directeur van Extra City benoemd werd, ging de Antwerpse kunsthal op zoek naar een artistiek team om samen met haar de nieuwe missie van de instelling tot uitdrukking te brengen. Antonia Alampi, iLiana Fokianaki en Michiel Vandevelde zullen de komende drie jaar het tentoonstellings- en publieke programma van Extra City invullen waaronder ‘Deadly Affairs’, een onderzoekstentoonstelling die liep tot 30 juni 2019, samengesteld door Antonia Alampi, samen met onderzoekscurator Caroline Ektander en Assistent-curator Zeynep Kubat.

Tijdens het eerste deel van deze safari kregen we de geschiedenis van Kunsthal Extra City te horen en een toelichting over de herpositionering van de organisatie in 2016, in het tweede deel lichtte directeur Adinda van Geystelen de tentoonstelling toe.

Praktijksafari Kunsthal Extra City

Praktijksafari Kunsthal Extra City

Kunsthal Extra City werkt met hedendaagse beeldende kunst die ons doet nadenken over actuele thema’s in de stad van vandaag. Deze kunst prikkelt ons om de samenleving in verandering beter - of anders - te begrijpen. Ze stimuleert nieuwe verbindingen tussen kunst, kunstenaars, onderzoekers en stadsbewoners. Kunsthal Extra City draagt bij aan een breder maatschappelijk draagvlak voor artistieke reflectie en het belang van verbeelding. De onderzoekstentoonstelling ‘Deadly Affairs’ is daar een voorbeeld van. We leven in een tijdperk waarin de menselijke impact op de planeet zo angstaanjagend verregaand is, dat het zijn sporen zal nalaten in de komende millennia. Buitensporige ontginning, productie en verspilling maken de voortdurende economische groei mogelijk die inherent is aan de moderne – hoofdzakelijk westerse – manier van leven.

 

Deelnemende kunstenaars Boris Anje, Valentino Bellini & Eileen Quinn, Don´t Follow the Wind, Jessika Khazrik, Daniel Lambo, Hira Nabi, Franziska Pierwoss, Natascha Sadr Haghighian & Ashkan Sepahvand, Neda Saeedi, Susan Schuppli, Adrien Tirtiaux en Various Artists