Zoek je financiële hulp bij een energie-efficiënt gebouw?

 

Plannen om het huis van je organisatie grondig aan te pakken? Wil je investeren in het energiezuiniger en/of toegankelijker maken van jouw culturele en of jeugdwerkinfrastructuur? Kan je daarbij wel een financieel duwtje in de rug gebruiken?

Bekijk zeker de mogelijkheden om subsidies aan te vragen via het Fonds Culturele Infrastructuur (FoCI). Je deadline om in te dienen is 1 april 2019. De aanvraagformulieren zijn beschikbaar via de website van het FoCI. Op dezelfde website vind je ook heel wat begeleidende informatie om een goed subsidiedossier op te stellen. 

Op dinsdag 5 februari 2019 organiseert het Fonds Culturele Infrastructuur een infodag in het Herman Teirlinckgebouw in Brussel. Op die dag worden het reglement in verband met de sectorale investeringssubsidies en de modaliteiten voor de energielening voor fotovoltaïsche installaties toegelicht. Dat is nieuw dit jaar.

Er wordt ingegaan op de belangrijkste aandachtspunten bij het indienen van een project en op de aanvraagprocedure die vanaf 2019 enkel digitaal via KIOSK zal verlopen. Daarnaast kunnen de aanwezigen kennis maken met de monitoringstool EnergieID en het Vlaams Energiebedrijf, die organisaties begeleiden bij het plaatsen van zonnepanelen en het energievriendelijk maken van infrastructuur.

 
Silke De Schoenmackeroproep