Back to All Events

Praktijksafari Ubuntu Festival

  • Ubuntu Festival T Melkhuisje Boom Park 2850 Boom Belgium (map)

Deze zomer gaat Pulse op safari bij drie verschillende festivals die zich op een unieke manier inspannen om hun voetafdruk zo laag mogelijk te houden. Op zondag 15 september nemen we jullie graag mee naar Ubuntu Festival. In 2018 wonnen zij het GroeneVent award van OVAM, een award die duurzame inspanningen bekroond. De ideale plek voor een inspirerende safari!

Ubuntu Festival:

Ubuntu Festival gaat prat op zijn duurzame organisatie en zijn inhoudelijke werking met de SDG’s als rode draad. In 2016 & 2018 werd Ubuntu Festival nog beloond met de GroenVent Award als meest duurzaam festival van Vlaanderen.

© Ubuntu Festival

© Ubuntu Festival

De OVAM GroeneVent Award 2018 in de categorie ‘tussen 3000 en 15000 bezoekers’ ging naar Ubuntu. Dit festival heeft een ecoteam met herbruikbare bekers, composteerbare borden en bestek, een uitstekend mobiliteitsplan een fietsherstelpunt, composttoiletten, originele acties tegen wildplassen, een afvalbarometer op het festivalterrein, en ga zo maar door. Ubuntu is zeer geëngageerd: veel aandacht gaat naar de SDG’s en hebben een samenwerking met Natuurpunt voor CO2-compensaties.

Ben je benieuwd? Ontdek hier nog meer over het duurzame Ubuntu en schrijf je in voor de safari en kom met ons een kijkje nemen achter de schermen van dit unieke festival!

Programma

13u45: onthaal deelnemers
14u00: start tour
16u00: reflectiemoment met een drankje
17u00: einde

Locatie

  • 'T Melkhuisje Boom Park, Acacialaan, 2850 Boom

Voor wie is deze praktijksafari?

Transitiemanagers in de culturele-, jeugd en media-sector, jeugdwerkers en jongeren, ,.. kortom professionals en vrijwilligers die geïnteresseerd zijn duurzaamheid en gebeten zijn door termen als eco, bio, SDG, recycling en upcycling.

Deelname is gratis maar inschrijven verplicht.

Ga naar het Facebookevent en nodig je vrienden uit!

Earlier Event: August 4
Praktijksafari Festival Dranouter
Later Event: September 20
Global Strike For Future Belgium III