Back to All Events

[PULSE] Internationale Digitale Praktijksafari: 32 Jazz Club (Oekraïne)

Sinds 2021 werkt Pulse Transitienetwerk samen met Live DMA, European Network for live music venues, clubs and festivals, aan een serie internationale praktijksafari’s.

Sustaining music for small jazz venues in Ukraine and beyond

De komende editie van Digital Safaris staat in het teken van duurzaamheid voor jazzclubs in uitdagende tijden. De discussie gaat over de impact van de huidige Russische invasie in Oekraïne, maar ook over de uitdagingen waar de internationale muziekindustrie mee te maken heeft na de COVID en andere sociaaleconomische uitdagingen. Belangrijke gebieden van onderzoek zijn de promotie van evenementen, de betrokkenheid van het publiek en logistieke overwegingen, met een bijzondere focus op de praktijken van 32 Jazz Club in Kiev, het Oekraïense Instituut en KNUTPUNKT. Daarnaast komen ook een korte kijk op de lokale Oekraïense jazzscene, authentieke gebruiken en een korte blik op een typisch Oekraïens jazzconcert aan bod.

De sessie zal ingaan op het belang van het opbouwen van netwerken voor duurzaamheid, en biedt inzicht in de praktijken van KNUTPUNKT en haar rol in het ondersteunen van lokale podia om duurzaamheid te bereiken. Daarnaast zal worden besproken hoe Green Pilot Tours, geïnitieerd door EJN, dienen als instrument om lokale jazzpodia en artiesten te inspireren om bij te dragen aan de industrie en haar duurzame groei te ondersteunen. Dit belooft een uitgebreide verkenning te worden van belangrijke onderwerpen binnen de context van de uitdagingen van vandaag en de voortdurende inzet voor de duurzaamheid van de jazzgemeenschap.

Sprekers:

  • Dmytro Savkiv, manager van de 32 jazz club in Kiev

  • Mariana Bondarenko, verantwoordelijke muziek aan het Ukrainian Institute

  • Maria Rylander, coördinator van KNUTPUNKT (netwerk van jazz venues in Zweden)

  • Stefano Zucchiatti, content manager van het Europe Jazz Network

Praktisch

Deze Internationale Digitale Praktijksafari van Pulse gaat online door op donderdag 29 februari 2024 van 14u00 tot 15u15. Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht.
De ingeschreven deelnemers ontvangen een dag voor de start van de sessie de Zoom-link per e-mail.

Let op: Deze safari zal doorgaan in het Engels, aangezien we in gesprek gaan met internationale partners.

Programma

We beginnen om 14u00 stipt met een korte inleiding door LIVE DMA en Pulse. Daarna volgt de presentatie, gevolgd door een moment van Q&A. Afsluiten doen we rond 15u15.

Voor wie is deze safari?

Iedereen is welkom. Wil je meer te weten komen over duurzaamheidsinitiatieven in de live muzieksector, verbindende netwerken of concertzalen/festivals in het buitenland? Schrijf je dan zeker in!
Deelname is gratis, maar inschrijven verplicht.

De doelgroep van de praktijksafari’s van Pulse Transitienetwerk zijn professionals en vrijwilligers van de geprofessionaliseerde Vlaams erkende organisaties van de cultuur-, jeugd- en mediasector die binnen hun organisatie bezig zijn met het thema duurzaamheid.
Behoor je niet tot deze doelgroep, dan ben je nog steeds welkom. Je deelname blijft waardevol en verrijkend, maar wees ervan bewust dat de focus van deze bijeenkomst ligt op het duurzaamheidsbeleid van deze Vlaams erkende organisaties.