Back to All Events

VI.BE, AB en KU Leuven organiseren ‘No music on a dead planet’

  • AB Club 110 Boulevard Anspach Bruxelles, Bruxelles, 1000 Belgium (map)

Bands als Coldplay, Bring Me The Horizon, Massive Attack en Billie Eilish pakten het afgelopen jaar uit met concrete plannen rond duurzaam touren. Een meer dan relevante vraag in tijden van klimaatopwarming en energiecrisis. Maar hoe pak je zoiets aan? Kom het ontdekken op 27 november in de AB Club.

Klimaatverandering hangt als een donkere wolk boven ons hoofd. Net als in de rest van de wereld, moet ook binnen de muzieksector overgeschakeld worden op een milieuvriendelijker alternatief voor de status quo. Vooral het verduurzamen van de tak van de livemuziek kan de voetafdruk van de sector drastisch verkleinen. Maar hoe pakken bands dit het best aan? Dragen zij alle verantwoordelijkheid? En worden ze hierin wel voldoende gesteund door de beleidsmakers?

VI.BE, AB en KU Leuven willen het thema van duurzaamheid binnen de livemuziek verder onder de loep nemen. Ze organiseren daarom een geanimeerd panelgesprek in de AB Club op zondag 27 november. Wannes Capelle, Jamal Chalabi (A Greener Festival, tourmanager Massive Attack, Bring Me The Horizon), Marlene Boere (ESNS Green Touring Support) en Johan Eyckmans (hoogleraar milieueconomie aan de KU Leuven) schuiven hierbij aan tafel.

De toegang is gratis maar inschrijven op voorhand is verplicht.
Je kan het panel ook volgen via een live-stream op Facebook op de pagina’s van AB en VI.BE!

VI.BE maakte ook een longread over duurzaam touren. Lees hier de interessante tekst, vol bruikbare tips!