Back to All Events

Lunchlezing: naar een Sociaal-Ecologisch Pact?

Lunchlezing: eeen sociaal-ecologisch pact voor een economisch transformatie


In het boek 'Klimaat en sociale rechtvaardigheid' gaan verschillende auteurs op zoek naar mogelijke antwoorden op de vraag hoe we een eerlijke transitie kunnen vormgeven. Sacha Dierckx, wetenschappelijk medewerker bij Denktank Minerva zorgde voor de inleiding op het boek. Hij vertrekt hierbij vanuit de klimaatdroom - in tegenstelling tot de vaak gehoorde 'klimaatnachtmerrie' - om tot een Sociaal-Ecologisch Pact voor een economische transformatie te komen. Sandra Rosvelds (beweging.net) geeft daarna een reactie over wat dit allemaal betekent voor de eigen achterban. Hoe krijgen we hen ook mee in dit verhaal?

Deelname gratis, inschrijven verplicht via http://bit.ly/lunchlezing_1510