Back to All Events

STEPP-Contactdag “Watt na de gloeilamp?”

  • concertgebouw brugge 34 Het Zand Brugge, Vlaanderen, 8000 Belgium (map)

In 2009 begon de Europese Unie met het zogenaamde ‘uitfaseren’ van inefficiënte lampen ten voordele van energiezuiniger alternatieven. Ruim 130 jaar bestond de klassieke gloeilamp in zijn huidige vorm maar een wereldwijde nood om de CO2-uitstoot drastisch te verlagen leidde tot deze keuze.

In september 2018 kondigt zich de laatste stap aan van de ‘halogen phase-out’. Maar wat zijn nu de gevolgen voor onze sector ? Zijn de ontwikkelde alternatieven kwalitatief sterk genoeg om te doen wat ze moeten doen en gaan we nu met grote snelheid richting ledificatie van onze podia en expositieruimtes ? Hoe maak je goede keuzes ? En ontstaan nieuwe creatieve mogelijkheden ? Op al deze vragen probeert de STEPP-Contactdag “Watt na de gloeilamp?” op dinsdag 12 juni in het Concertgebouw in Brugge een antwoord te bieden.

Aan het programma wordt nog volop gewerkt maar het blijft de gekende vorm: boeiende sprekers met een inspirerende lezing, een rondleiding achter de schermen van het ontvangend huis om ook eens te zien hoe ze het doen op een ander, en daarnaast veel ruimte voor gesprek, intervisie en netwerken met collega’s en leveranciers, van bij de koffie tot en met de ‘One for the road’.

De keynote-speaker van de dag is Henk Van der Geest. Henk van der Geest is lichtontwerper en heeft sinds 1981 voor vele producties in Nederland en België het lichtplan ontworpen. Naast zijn werk in het theater heeft hij zich gericht op werk in musea en binnenruimten. De combinatie van licht voor theater en architectuur heeft elkaar sterk beïnvloed: in eerste instantie natuurlijk zijn ervaring met de theatrale aanpak bij voorstellingen welke hij heeft toegepast in de architectuur, maar ook terug in het theater heeft de invloed van de ervaringen in de architectuur zijn sporen achtergelaten. Daarnaast stond Henk Van der Geest mee aan de wieg van het Instituut Lichtontwerpen en is o.m. lid van de OISTAT-Commisie Light Design.

Praktisch:

Dinsdag 12 juni - 10u-17u - onthaal & koffie vanaf 9u30
Leden STEPP/VPT: 60€ - Niet-leden: 100€ (broodjeslunch en drank inbegrepen)

Inschrijven kan je hier

Voor meer info ga naar de website van STEPP vzw

Paul Green©Unsplash

Paul Green©Unsplash

Earlier Event: June 11
Pulseraad
Later Event: June 26
Praktijksafari AB