Back to All Events

MasterplAntwerpen

  • Hopper Jeugdverblijf Het Scoutshuis 45 Wilrijkstraat Antwerpen, Vlaanderen, 2140 Belgium (map)

Op 1 mei - ruim op tijd voor de komende gemeenteraadsverkiezingen - maken jongeren van Antwerpen een betere, duurzamere, socialere en aangenamere stad. Die dag schrijft de Milieuwerkgroep van JNM een Masterplan voor Antwerpen: MasterplAntwerpen. Dat doen ze natuurlijk niet alleen, maar met zo veel mogelijk Antwerpse jongeren (+16), ook al zijn zij geen lid van JNM. Zo staan ze samen met andere jongeren stil bij wat zij zelf echt belangrijk vinden, om hen te sensibiliseren over hoe zij hun stem kunnen laten gelden en hun ideeën kunnen omzetten in actie.

Het wordt een dag vol actie, met ‘real life’ ervaring en een introductie tot het hele verkiezingsgebeuren. Met z’n allen nemen ze die dag het heft in eigen handen door na te denken over hun toekomst, elkaar en de stad. 

In groepjes wordt er gewerkt rond zelfgekozen thema’s. Aan de hand van verschillende sessies komen ze tot standpunten, een toekomstvisie en - uiteindelijk - acties die samenkomen tijdens een toonmoment. Tijdens dat toonmoment stellen de deelnemende jongeren de ideeën en plannen aan elkaar, andere jongeren experts en andere organisaties voor. Klaar om verbindingen te leggen, bruggen te smeden en over te gaan tot actie.

Het Masterplan start om 14u00. 

Vanaf 19u00 wordt de uitkomst gepresenteerd tijdens een receptie.

Iedereen welkom!
Nodig je vrienden uit op facebook

 

MasterplAntwerpen.jpg