Projectoproep Innovatieve Partnerprojecten

Broed je op een innovatief (duurzaam) project in je eigen organisatie, maar heb je nog dat extra duwtje nodig, dan is dit jouw kans. Na de succesvolle oproep vorig jaar lanceert minister van Cultuur Sven Gatz opnieuw een projectoproep Innovatieve Partnerprojecten.

Culturele organisaties kunnen binnen deze projectregeling samenwerkingen aangaan met niet-culturele partners. Partnerprojecten openen voor de cultuursector vaak gesloten deuren naar andere sectoren. Samenwerken binnen en buiten de cultuursector biedt veel potentieel. De creativiteit en experimenteerdrift in de cultuursector slaat vaak ook gensters in de vernieuwing van andere maatschappelijke terreinen, van een traditioneel industrieel bedrijf tot een voetbalclub.

Voor een partnerproject heb je minstens twee partners nodig waarvan minimaal één culturele organisatie en minimaal één niet-culturele organisatie uit een andere sector, zoals onderwijs, wetenschap, sport, gezondheidszorg, jeugd, milieu en ecologie, etc. Ook een combinatie van meerdere partners is mogelijk.

De projectsubsidie bedraagt maximaal 20.000 euro en minimaal 7.000 euro per project. Dubbele subsidiëring is niet mogelijk. De niet-culturele partner draagt minimaal 25% van de totale kosten.

Het reglement en een uitgebreide Q&A vind je op de website van het Departement Cultuur, Jeugd en Media. Dien jouw projectvoorstel uiterlijk 12 september in via de online KIOSK-applicatie.

Wil je vooraf nog meer inspiratie en informatie, dan kan je terecht op de gratis inspiratienamiddag op 19 juni in PAKT (Antwerpen).

Overtuigd maar op zoek naar meer informatie? Kom naar de inspiratienamiddag op 19/06!
Organisaties (zowel culturele als niet-culturele) die een partnerproject willen starten, en vooraf meer informatie of inspiratie wensen, of partners zoeken voor hun project, zijn van harte welkom op de gratis inspiratienamiddag van het departement op dinsdag 19 juni in PAKT (Antwerpen).

Raadpleeg het programma via deze link.

Finn Van Dinteroproep