Het Bos – een plek voor jeugd

Het Bos is Scheld’apen in een nieuw jasje, op een nieuwe locatie in centrum Antwerpen en met nog radicalere duurzame principes dan voorheen. Het Bos brouwt zijn eigen biobieren en bereidt alleen vegetarische maaltijden met lokale en bioproducten. Bovendien gebruikt Het Bos enkel de nieuwste generatie TL-lampen en bestaat de inrichting grotendeels uit gerecupereerd materiaal.

Het Bos is een ‘jeugdcultuurcentrum’, een huis voor artiesten, bricoleurs, makers, denkers en de anderen. Het is een plek waar afgeweken kan worden – en dat is niet alleen interessant maar ook hoognodig. Een permanent experiment, noemen ze het zelf, dat houdt van schevigheid, verschil en dingen die afwijken. En dat merk je in hun tegendraadse programma van tentoonstellingen, concerten, theater, film en andere show. Beslist een bezoekje waard!

© Khara Woods

Ga hier zelf op verkenning in het Bos.

Het Bos – The Woods – is a cultural centre for youth, a house for artists, ‘bricoleurs’, creators, thinkers and others. It is an interesting place – they call it a permanent experiment – where they also have a strong mind for all things sustainable. They brew their own organic beer, they only serve veggie meals with local and organically grown produce, they try to keep their infrastructure as sustainable as possible. A spot ready for exploration! 

Go find out for yourself: www.hetbos.be.